Ruskie pierogi Składniki 500 g mąki 1/2 szklanki wody 1 szczypta solo 1 jajko 300 g mielonego mięsa cebula sól pieprz Przygotowanie Czas: ok. 50 Min. / stopień trudności: sprytny / kalorie: brak danych Mięso mielone przyprawić pociętą na kostki cebulą, solą i pieprzem. Zrobić ciasto z mąki, wody, jajka i szczypty soli (tak jak ciasto na makaron). Z tej ilości da się wykonać ok. 100 sztuk. Ugniatać aż powstanie elastyczna masa, która nie może się kleić. W razie potrzeby dodać trochę wody. Ciasto porcjami rozwałkować tak cieńko, jak się tylko da. Resztę ciasta przed dalszym wykorzystaniem zabezpieczyć przed wyschnięciem.. Przy pomocy szklanki (o średnicy ok. 5-6 cm - kieliszek do wódki) pociąć ciasto na kawałki. Mięso położyć na każdym kawałku (na każdy ok. jednej łyżeczki do herbaty), mięso owinąć ciastem i ciasto ścisnąć. Krawędzie, które mają być połączone, podobnie jak w przypadku Tortellini, położyć na siebie i ścisnąć. Pierogi wrzucić do posolonej wrzącej wody, zmniejszyć temperaturę palnika i gotować ok. 10-15 minut. Podawać z kwaśną śmietaną. Do tego pasuje bardzo dobrze sałatka z pomidorów i ogórków. Ponieważ chodzi o rosyjski przepis, pije sie do tego chętnie wódkę. Ponieważ przygotowanie jest bardzo pracochłonne, jest więcej przyjemności, kiedy uczestniczy w nim kilka osób.
Dzień dobry. Proszę przetłumaczyć mi ten przepis. Ma być ładnie i dokładnie wytłumaczone. Odpowiedź niepełna, bądź z translatora będzie przeze mnie zgłaszana. Oczekuję profesjonalizmu. Daję naj.
Russische Teigtaschen
Zutaten
500 g Mehl
1/2 Tasse/n Wasser
1 Prise(n) Salz
1 Ei(er)
300 g Gehacktes (halb und halb)
Zwiebel(n)
Salz
Pfeffer
Zubereitung
Arbeitszeit: ca. 50 Min. / Schwierigkeitsgrad: pfiffig / Kalorien p. P.: keine Angabe
Das Gehackte mit gewürfelten Zwiebeln, Salz und Pfeffer würzen.
Aus dem Mehl, Wasser, Ei und einer Prise Salz den Teig bereiten (wie Nudelteig). Die Menge ergibt ca. 100 Stück.
Kneten, bis eine geschmeidige Masse entstanden ist, die nicht kleben darf. Bei Bedarf noch etwas Wasser zugeben. Teig portionsweise so dünn wie möglich ausrollen. Restteig vor dem Weiterbearbeiten vor dem Austrocknen schützen.
Mit einem Glas (ca. 5-6 cm Durchmesser - Schnapsglas) den Teig ausstechen. Das Hack (je ca. ein TL) auf den ausgestochenen Teig geben, das Hack mit dem Teig umschließen und den Teig fest zusammen drücken. Die zusammengedrückten Enden, ähnlich wie bei Tortellinis, aufeinanderlegen und zusammendrücken. Taschen in kochendes Salzwasser geben und ca. 10-15 Minuten bei geringer Hitze kochen.
Mit Schmand servieren. Dazu passt ein Gurken-Tomaten-Salat sehr gut. Da es sich um ein russisches Rezept handelt, trinkt man dazu auch gerne Wodka. Da es sehr arbeitsaufwändig ist, macht es mehr Spaß dieses Gericht mit mehreren Personen gemeinsam zuzubereiten.
Jakby, co to stąd brałem: z chefkoch .de
Odpowiedź
Dodaj swoją odpowiedź