Biersuppe 1 Liter Bier helles oder dunkles, nach geschmack 20 g Butter 1 Eigelb 40 ml Schlagsahne 50 g Speck Salz und Pfeffer Muskat Zucker Zubereitung: Den Speck klein schneiden und mit der Butter anbraten. Das Bier dazugeben. Mit Salz,Pfeffer,Muskat und Zucker würzen.Das Eigelb mit der Sahne mischen und die Suppe damit legieren. Zupa piwna: 1 litr piwa jasnego lub ciemnego według smaku 20 g masła 1 żółtko 40 ml bitej śmietany 50 g boczku sól i pieprz gałka muszkatołowa cukier Przygotowanie: Boczek drobno pokroić i razem z masłem podsmażyć.Następnie dodać piwo. Doprawić solą,pieprzem,gałką muszkatołową i cukrem.Żółtko wymieszać ze śmietaną i mieszając dodawać do zupy.
Biersuppe 2 Liter Bier helles oder dunkles, nach geschmack 10 g Butter 2 Eigelb 50 ml Schlagsahne 40 g Speck Salz und Pfeffer Muskat Zucker Zubereitung: Den Speck klein schneiden und mit der Butter anbraten. Das Bier dazugeben. Mit Salz,Pfeffer,Muskat und Zucker würzen.Das Eigelb mit der Sahne mischen und die Suppe damit legieren. Zupa piwna: 2 litr piwa jasnego lub ciemnego według smaku 10 g masła 2 żółtko 50 ml bitej śmietany 40 g boczku sól i pieprz gałka muszkatołowa cukier Przygotowanie: Boczek drobno pokroić i razem z masłem podsmażyć.Następnie dodać piwo. Doprawić solą,pieprzem,gałką muszkatołową i cukrem.Żółtko wymieszać ze śmietaną i mieszając dodawać do zupy.