Jakie są przyczyny i skutki Globalnego ocieplenia Ziemi ? Nagrodze najlepszą odpowiedź i chciałabym tez aby przyczyn i skutków było minimum 5

Jakie są przyczyny i skutki Globalnego ocieplenia Ziemi ? Nagrodze najlepszą odpowiedź i chciałabym tez aby przyczyn i skutków było minimum 5
Odpowiedź

Tempo zmian klimatu zależy w dużym stopniu od emisji dwutlenku węgla (CO2). Na ilość tego gazu, która emitowana jest do atmosfery wpływa zaś głównie sposób funkcjonowania naszej gospodarki i to, w jaki sposób sami żyjemy.  Wady to : 1. niskie ceny paliw; 2. podporządkowanie infrastruktury miejskiej indywidualnemu ruchowi kołowemu; 3. energetyka oparta na spalaniu węgla; 4. wzrastająca liczba ludności; 5. rozwój przemysłu; 6. rozkwit handlu towarami i usługami; 7. wypalanie traw i lasów; 8. wzrastająca konsumpcja mięsa; 9. rozwój przemysłu spożywczego i masowa produkcja żywności; 10. marnowanie żywności; 11. zanieczyszczanie i zakwaszanie oceanów. A zalety 1. promowanie i rozwój publicznego transportu; 2. energetyka oparta na odnawialnych źródłach energii; 3. świadoma konsumpcja zaspokajająca podstawowe potrzeby; 4. trwałe produkty wysokiej jakości; 5. zrównoważone korzystanie z zasobów naturalnych; 6. odzysk i recykling; 7. sadzenie nowych drzew; 8. uprawa i hodowla naturalnymi metodami w rodzinnych gospodarstwach; 9. sposób żywienia oparty głównie o produkty pochodzenia roślinnego; 10. oszczędzanie energii.

zmian klimatu zależy w dużym stopniu od emisji dwutlenku węgla (CO2). Na ilość tego gazu, która emitowana jest do atmosfery wpływa zaś głównie sposób funkcjonowania naszej gospodarki i to, w jaki sposób sami żyjemy.  Wady to : 1. niskie ceny paliw; 2. podporządkowanie infrastruktury miejskiej indywidualnemu ruchowi kołowemu; 3. energetyka oparta na spalaniu węgla; 4. wzrastająca liczba ludności; 5. rozwój przemysłu; 6. rozkwit handlu towarami i usługami; 7. wypalanie traw i lasów; 8. wzrastająca konsumpcja mięsa; 9. rozwój przemysłu spożywczego i masowa produkcja żywności; 10. marnowanie żywności;11. zanieczyszczanie i zakwaszanie oceanów. A zalety 1. promowanie i rozwój publicznego transportu; 2. energetyka oparta na odnawialnych źródłach energii; 3. świadoma konsumpcja zaspokajająca podstawowe potrzeby; 4. trwałe produkty wysokiej jakości; 5. zrównoważone korzystanie z zasobów naturalnych; 6. odzysk i recykling; 7. sadzenie nowych drzew; 8. uprawa i hodowla naturalnymi metodami w rodzinnych gospodarstwach; 9. sposób żywienia oparty głównie o produkty pochodzenia roślinnego; 10. oszczędzanie energii. licze na naj

Dodaj swoją odpowiedź