1.Grzyby zjadane przez ślimaki są jadalne NIE dla ślimaków muchomory są nie trujące ale dla ludzi owszem. 2.Grzyby trujące zawsze mają gorzki smak i nieprzyjemny zapach TAK, (moim zdaniem) gorzki smak świadczy o jakiejś "truciźnie" czymś powodującym zatrucia itp 3.Zebrane grzyby najlepiej przechowywać w fioletowych torebkach NIE, ponieważ "duszą" się, najlepiej jest je wysuszyć albo zostawić w koszyku
1. NIE ślimaki zjadają też grzyby, które są trujące dla nas, a dla nich nie 2.NIE niektóre pachną ładnie i mają delikatny smak np. muchomor sromotnikowy Jeśli chodziło ci o foliowe torebki to tu jest rozwiązanie 3. NIE ponieważ grzyby wchodzą w reakcje chemiczne torebką foliową Myśle że jest dobrze sprawdź w podręczniku jest tam napewno bo sama robiłam niedawno Myśle że pomogłam licze na naj :)