W(x)=125-(x+3)³ W(x)(4x+1)² -9x² w(x)=x³+2x²-9x-18 W(x)=18x³-9x²-6x+3 W(x)=x³+x²-4x-4 W(x)=7x(4x²+4x+x)-(4x²-1) W(x)=3(x²-1)-2(x-1)³ W(X)=(x+1)²-(2x+2)²

W(x)=125-(x+3)³ W(x)(4x+1)² -9x² w(x)=x³+2x²-9x-18 W(x)=18x³-9x²-6x+3 W(x)=x³+x²-4x-4 W(x)=7x(4x²+4x+x)-(4x²-1) W(x)=3(x²-1)-2(x-1)³ W(X)=(x+1)²-(2x+2)²
Odpowiedź

rozwiązanie jest w załączniku nie ma polecenia tylko są przykłady. Myślę że chodzi tu o sprowadzenie wielomianów do najprostrzej postaci więc to zrobiłam. Jednak jeśli trzeba zrobić coś jeszcze proszę pisać to rozwiąże :)

Dodaj swoją odpowiedź