a.) = 2a + 1/2 b.) = (-4y) + 6 c.) = 0,2b + 0,2 d.) = 15a - 5b + 3,5 e.) = -x-4 f.) = 4a - 2 g.) 3x - 2y - 1 Na 100% dobrze ;)
Oblicz wyrażenia algebraiczne uprość i oblicz. a) -(x+1)= b) 10 + (x+5)= c) 3x + (2x+1)= d) 5x - (x+4)= e) 23a - (17a-6)= f) -4b + (2b-3)= g) -(- 3,9x + 2) + 5,1x= h) (6,1a + 3,5) + (-2,5a - 1,9)= i) -(7x-3) - (3x + 4)= j) -(x + y +2) + (-5x +
Oblicz wyrażenia algebraiczne uprość i oblicz. a) -(x+1)= b) 10 + (x+5)= c) 3x + (2x+1)= d) 5x - (x+4)= e) 23a - (17a-6)= f) -4b + (2b-3)= g) -(- 3,9x + 2) + 5,1x= h) (6,1a + 3,5) + (-2,5a - 1,9)= i) -(7x-3) - (3x + 4)= j) -(x + y +2) ...
Oblicz wyrażenia algebraiczne. (-4x+y)*(-5)= (-12a+3b):(-4)= Oblicz: (5-[latex] 1 frac {1}{2} [/latex]):(2[latex] frac{3}{8} [/latex] - 1,75
Oblicz wyrażenia algebraiczne. (-4x+y)*(-5)= (-12a+3b):(-4)= Oblicz: (5-[latex] 1 frac {1}{2} [/latex]):(2[latex] frac{3}{8} [/latex] - 1,75...
Usuń nawiasy i oblicz wyrażenia algebraiczne (2x+y)-(x+y) 6x-3(2x-5) 4(6x+5)-7(-3+2x)
Usuń nawiasy i oblicz wyrażenia algebraiczne (2x+y)-(x+y) 6x-3(2x-5) 4(6x+5)-7(-3+2x)...
Oblicz wyrażenia algebraiczne. -3 (x-4)(x+4)
Oblicz wyrażenia algebraiczne. -3 (x-4)(x+4)...
oblicz wyrażenia algebraiczne 3x*12 6x/3 2,5x/0,5
oblicz wyrażenia algebraiczne 3x*12 6x/3 2,5x/0,5...
Oblicz wyrażenia algebraiczne 1/2 to jedna druga 2a -3b +7 dla a=11,b=6 X^2 -y+5 fla x=5,y=12 PROSZĘ NA JUŻ DAJE NAJ ♪♥♥ 1/2 w +3p fla w=16,p=1/2 2r ^2-3s+7 fla r=4,s=3 ^ to do potęgi 2 1/2 to jedna druga
Oblicz wyrażenia algebraiczne 1/2 to jedna druga 2a -3b +7 dla a=11,b=6 X^2 -y+5 fla x=5,y=12 PROSZĘ NA JUŻ DAJE NAJ ♪♥♥ 1/2 w +3p fla w=16,p=1/2 2r ^2-3s+7 fla r=4,s=3 ^ to do potęgi 2 1/2 to jedna druga...