Jest ponad dwadzieścia, ale możesz sobie wybrać: Do przechowywania przetworów owocowych (wiśnie, śliwki) Do przechowywania przetworów warzywnych (papryka, grzybki, ogórki) Do przechowywania miodu Do przechowywania dżemów, marmolad Do przechowywania kawy, herbaty Do przechowywania przetworów mięsnych (pasztet, gulasz, fasolka po bretońsku, gołąbki) Do przechowywania makaronu, kaszy, soli, mąki Można pomalować albo okleić na kolorowo i używać jako wazonika Do przechowywania śrubek Do picia zamiast szklanki Jako pojemnik na ołówki i długopisy Jako klosz do lampy Do przechowywania cukierków Jako solniczka (w nakrętce trzeba zrobić mała dziurki) Do kiszenia ogórków i kapusty Pojemnik na napiwki w kawiarni Jako akwarium Do pasteryzowania przetworów owocowo - warzywnych Słoiczek do kremu Jako lampka nocna (np. po wstawieniu świeczki do środka) Do hodowania kryształów soli w roztworze przesyconym Jako skarbonka na drobne Do przechowywania leków w aptece (słoiki apteczne do leków)
Napisz 20 sposobów na zastosowanie słoika
Odpowiedź
Dodaj swoją odpowiedź