3 teaspoons gelatine 5 eggs 20 dkgsugar 1 vanilla sugar juice of 1/2 lemon1/2 teaspoon cinnamon 1/2 cup drywhite wine 50 dag of frozen raspberries,sprig of lemon lemon balm BERLINERLUFT-how to prepare: Soak the gelatinin cold water. Separate the egg yolksfrom the egg whites. Egg yolk utrzyjwith 1/2 cup sugar and vanilla sugar.Add the lemon juice and cinnamon. In asaucepan heat the wine, dissolve thegelatin in it. Add the yolk dough mass,all the while vigorously stirring. Insertinto the fridge, and when mass starts tothicken, add foam with proteins. Moveto the pucharków, insert 3 hours in therefrigerator. Put a couple of Niceraspberry, the remaining mix with therest of the sugar and boil. Wipe over thestrainer, put in the fridge. Serveraspberry sauce for dessert. Decorateodłożonymi raspberries and a sprig oflemon balm.3 łyżeczki żelatyny5 jajek20 dag cukru1 cukier waniliowysok z 1/2 .cytryny1/2 łyżeczki cynamonu1/2 szklanki wytrawnego białego wina50 dag mrożonych malingałązka melisy cytrynowejBERLINER LUFT - sposób przygotowania:Namocz żelatynę w zimnej wodzie. Oddziel żółtka od białek. Żółtka utrzyj z 1/2 szklanki cukru i cukrem waniliowym. Dodaj sok cytrynowy i cynamon. W rondelku podgrzej wino, rozpuść w nim żelatynę. Dodaj do masy żółtkowej, cały czas energicznie mieszając. Wstaw do lodówki, a gdy masa zacznie gęstnieć, dodaj pianę z białek. Przełóż do pucharków, wstaw na 3 godziny do lodówki. Odłóż kilka ładnych malin, pozostałe wymieszaj z resztą cukru i zagotuj. Przetrzyj przez sitko, wstaw do lodówki. Sos malinowy podawaj do deseru. Udekoruj odłożonymi malinami i gałązką melisy.
Napisz po niemiecku na jakieś danie niemieckie przepis
składniki
i przygotowanie
Odpowiedź
Dodaj swoją odpowiedź