monitoring jakości wody przeznaczonej do spożycia przez ludzi: - działalność próbobiorcza, - dokonywanie ocen analizy jakości wody oraz szacowanie ryzyka zdrowotnego konsumentów, - informowanie konsumentów o jakości wody, - wydawanie zgody na stosowanie materiałów, wyrobów i preparatów używanych w instalacjach i urządzeniach wodnych; nadzór nad czystością wód powierzchniowych wykorzystywanych do celów wypoczynkowo-rekreacyjnych oraz nad stanem sanitarnym terenów zielonych: - działalnośćo próbobiorcza, - kontrola stanu sanitarnego; nadzór nad stanem sanitarnym i jakością wody w basenach kąpielowych i pływalniach; nadzór nad przestrzeganiem właściwego stanu sanitarno-epidemiologicznego obiektów użyteczności publicznej, zakładów opieki zdrowotnej, zakładów fryzjerskich, kosmetycznych, odnowy biologicznej i solariów oraz środków transportu; nadzór nad prawidłowym postępowaniem z odpadami w kontrolowanych zakładach i obiektach; wydawanie zezwoleń na przeprowadzanie i organizowanie imprez masowych; nadzór nad wykonywaniem ekshumacji oraz przewożeniem zwłok i szczątków; załatwianie skarg ludności dotyczących głównie złego stanu sanitarno- porządkowego posesji oraz ochrony mieszkańców przed hałasem i zatruciami tlenkiem węgla; działanie zgodnie z systemem jakości obowiązującym w Stacji.
Wypisz zasady, które trzeba spełnić, aby utrzymać higienę komunalną.
Odpowiedź
Dodaj swoją odpowiedź