Meine Lieblingsspeise ist Aprikosencreme. Zubereitung: 1.Aprikosen abziehen und entkernen, mit Zucker und Zitronensaft im Mixer pürieren. 2.Gelatine auflösen und mit dem Aprikosenpüree verrühren. 3.Sobald die Speise beginnt fest zu werden, Eiweiss mit Zucker zu steifem Schnee schlagen. 4. Den Eischnee unter die Aprikosenpüree legen, die Speise in Portionsgläser füllen und gut gekühlt servieren. Guten Apetit! Moją ulubioną potrawą jest krem morelowy. Przygotowanie: 1.Morele obrać ze skórki i wyjąć pestki, zmiksować z cukrem i sokiem cytrynowym. 2.Żelatynę rozpuścić i wymieszać z morelowym puree. 3.Gdy tylko potrawa zaczyna tężeć, białko z cukrem ubić na sztywno. 4.Pianę z jajek ułożyć pod morelowym puree, potrawą napełnić salaterki, podawać dobrze schłodzone. Smacznego! :)
Napisac w języku niemieckim przepis na ulubioną potrafę (bez wymianiania co nam potrzebne, tylko same należy dodac to do tego itp.) z przetłumaczeniam na polski.
Odpowiedź
Dodaj swoją odpowiedź