Więc tak musze napisać jakiś dosyć długi przepis kucharski na cokolwiek proszę żeby był na poziomie 6 kl :] . z góry wielkie dziex

Więc tak musze napisać jakiś dosyć długi przepis kucharski na cokolwiek proszę żeby był na poziomie 6 kl :] . z góry wielkie dziex
Odpowiedź

Składniki na ciasto: •50 dag mąki pszennej •1 jajko szczypta soli •ok. 1 szkl. letniej wody Składniki na farsz: •1/2 kg ziemniaków •30 dag białego sera •1 duża cebula tłuszcz, •sól, pieprz ziołowy Sposób przygotowania: Z maki jaka, wody i szczypty soli zagnieść ciasto. Powinno byc bardzo dobrze wyrobione i “wolne”. Ziemniaki ugotować i dokładnie ugnieść, dodajac pokruszony biały ser. Dodać cebulę usmażoną na złoty kolor, doprawić solą i pieprzem ziołowym. Farsz powinien być pikantny. Ciasto rozwałkować na grubość ok 2 mm, wykroić szklanką krążki, nałożyć farsz, złożyć na pół i dobrze zlepić brzegi pierogów. Pierogi wrzucać na wrząca i osoloną wodę. Zamieszać. Gdy wypłyną na wierzch gotować jeszcze ok 3 min. na wolnym ogn

cześć miałam takie zadanie poproś mamę to ci pomoże lub ściągnij z neta tak jak ja nie no co ja mowie proszę Składniki na ciasto: •50 dag mąki pszennej •1 jajko szczypta soli •ok. 1 szkl. letniej wody Składniki na farsz: •1/2 kg ziemniaków •30 dag białego sera •1 duża cebula tłuszcz, •sól, pieprz ziołowy Sposób przygotowania: Z maki jaka, wody i szczypty soli zagnieść ciasto. Powinno byc bardzo dobrze wyrobione i “wolne”. Ziemniaki ugotować i dokładnie ugnieść, dodajac pokruszony biały ser. Dodać cebulę usmażoną na złoty kolor, doprawić solą i pieprzem ziołowym. Farsz powinien być pikantny. Ciasto rozwałkować na grubość ok 2 mm, wykroić szklanką krążki, nałożyć farsz, złożyć na pół i dobrze zlepić brzegi pierogów. Pierogi wrzucać na wrząca i osoloną wodę. Zamieszać. Gdy wypłyną na wierzch gotować jeszcze ok 3 min. na wolnym ogn

Teig aus Trauben. Dough 1 und 1 / 2 Tasse Mehl krupczatki, 1 / 2 Tasse Puderzucker, 1 EL dicke Sahne 22%, 12 und 1 / 2 dag KASI Cream 1 Becher Sahne 30% 1 Gelee mit schwarzen Johannisbeeren 2 EL Kristallzucker, Kasia zu posmarowania und Mehl zu streuen Sie die Form, 3 Esslöffel Marmelade mit Johannisbeeren czrnych zu posmarowania, 10 dag dunklen Trauben große schwillt 1. Vorbereiten der Teig: Kasia przesiekać mit Mehl, Puderzucker und Sahne. Schnell kneten und in 2 Stunden im Kühlschrank. 2. Unentschieden Rezept für Gelee nach Packungsanweisung, cool. 3. Wyleić Boden des rechteckigen Kuchenformen, posmarowanej Kasia und mit Mehl bestreut. Nagrzeanego Inserts in den Backofen auf 220 Grad C und backen für ca. 15-20 Minuten. 4. Kuchen etwas abkühlen und entfernen Sie aus der Form. 5. Trauben waschen, przekroić halbieren, entkernen. 6. Bereiten Sie die Creme: Die Sahne mit Puderzucker und verbinden sich mit 1 / 4 Tasse Gelee abgekühlt. 7. Brush den Teig Marmelade, Sahne und dann zu verhängen. 8. Trauben lag auf der Sahne und gießen Gelee tężejącą. Mit der restlichen Sahne garnieren.

Dodaj swoją odpowiedź
Język niemiecki

Więc tak musze napisać po NIEMIECKU jakiś dosyć długi przepis kucharski na cokolwiek proszę żeby był na poziomie 6 kl :] . z góry wielkie dziex

Więc tak musze napisać po NIEMIECKU jakiś dosyć długi przepis kucharski na cokolwiek proszę żeby był na poziomie 6 kl :] . z góry wielkie dziex...