Jakie właściwości grzybów wykorzystuje się w piekarnictwie???

Jakie właściwości grzybów wykorzystuje się w piekarnictwie???
Odpowiedź

Głównie używa się drożdzy żeby ciasto rosło

Np:drozdze do fermentacji...

grzybem jak wiesz jest drozdża piekarze wykorzystują jej własciwości w piekarnictwie pączkują się a potem pulchna więc sa idelane do pieczenia :):)

Dodaj swoją odpowiedź
Biologia

Jakie mamy korzyści z grzybów?

Grzyby stanowią jedną z najliczniejszych grup żywych organizmów. Liczba gatunków grzybów występujących na całym świecie nie jest dokładnie znana. Jeszcze do niedawna oceniano ją na 80-100 tys. Obecnie uważa się, że jest ich tyle, ile ...

Biologia

Korzyści z grzybów

Grzyby stanowią jedną z najliczniejszych grup żywych organizmów. Liczba gatunków grzybów występujących na całym świecie nie jest dokładnie znana. Jeszcze do niedawna oceniano ją na 80-100 tys. Obecnie uważa się, że jest ich tyle, ile ...