a) Tu masz do tego podpunktu http://www.sciaga.pl/tekst/62506-63-zywienie_osob_starszych b) 13 latka/atki. Posiłek Nazwa potrawy Wartość energetyczna kcal kJ I posiłek Śniadanie Musli lub płatki z mlekiem Pieczywo mieszane Masło Miód 2 plastry szynki drobiowej Serek topiony Liść sałaty Rzodkiewka Sok pomarańczowy 700 2930,2 II posiłek Drugie śniadanie Kanapka z bułki i masła Pasztet Ogórek świeży Drożdżówka z jabłkiem Sok pomidorowy 420 1758,13 III posiłek Obiad (z podwieczorkiem) Krupnik wiosenny z kaszy jęczmiennej Pieczywo Udko pieczone Ziemniaki Surówka z marchwi, pora i papryki Brokuły z wody Galaretka z owocami mrożonymi 980 4084,28 IV posiłek Kolacja Makaron z mięsem mielonym i warzywami Pieczywo Masło Konfitura z czarnej porzeczki Napój jabłkowo- miętowy 700 2930,2 Razem 2800 11702,81
Przygotuj całodzienny jadłospis w 2 wersjach dla (chodzi o naszych przodków tak ok. za czasów jagiełły, chodzi o śniadanie
, II śniadanie, obiad, podwieczorek i kolacja)
a)człowiek starszy po 50-ątce
b)nasz rówieśnik (czyli ok. 13 lat)
Odpowiedź
Dodaj swoją odpowiedź