Heej ; **** Napiszcie mi jeden przepis na ciasto lub ciasteczka; )) Dzięki ; *** <3333

Heej ; **** Napiszcie mi jeden przepis na ciasto lub ciasteczka; )) Dzięki ; *** <3333
Odpowiedź

1pacz.biszkoptów okrągłych,2 budynie śmiet ;Winiary:kompot owocowy .Tortownicę wyłorzyć biszkoptami na to dajemy dobrze odsączone owoce z kompotu,do soku dolewamy wodę ma być 900mili na tym gotujemy budyń gorący wlewamy na biszkopt z owocami,po ostygnięciu gotowy do jedzenia,najlepiej przygotować ciasto rano do popołudniowej kawy w sam raz.Na zdjęciu nie jest widoczne można ubić kremówkę i wyłożyć na wierzch. Porszę :)

Ciasteczka całuśne :) Składniki: • miód 1/2 szklanki • mąka 30 dag • cukier 1/2 szklanki • jajko 1 szklanka • przyprawa do pierników 1 łyżeczka • soda oczyszczona 1/2 łyżeczki • orzechy włoskie posiekane Sposób przyrządzenia: W rondelku należy podgrzać miód, po czym dodać go do mąki pszennej, po przestygnięciu dodać także pozostałe składniki i zagnieść z nich ciasto. Ciasto po zagnieceniu należy rozwałkować i wykrawać z niego za pomocą szklanki bądź literatki ciasteczka. Każde z ciasteczek należy posypać orzechami włoskimi i piec w piekarniku nagrzanym do 15 do kruchości.

Ciasto W-Z Składniki: Ciasto biszkoptowe: 5 jajek 3/4 szklanki cukru szczypta soli 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3/4 szklanki mąki tortowej 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej 3 łyżki kakao Krem: 1 litr śmietanki kremówki 1 galaretka cytrynowa 1/2 szklanki cukru Przesączenie: 1/2 szklanki wody 3 łyżki rumu sok z 1/2 cytryny Sposób wykonania: Biszkopt: Całe jajka z cukrem i szczyptą soli ubijamy na parze aż masa znacznie zwiększy swoją objętość i będzie gęsta (ok 15-20 min ubijania). Łączymy razem mąki, proszek i kakao. Ciasto odstawiamy z nad naczynia z parą. Przesiewamy mąki i delikatnie łączymy je z ciastem mieszając drewnianą łyżką. Gotowe ciasto przelewamy do blaszki i wstawiamy do piekarnika. Po upieczeniu studzimy i przekrajmy biszkopt wzdłuż na pół. Dolną połówkę ciasta wkładamy z powrotem do blaszki i przesączamy polową płynu. Krem: Ubijamy kremówkę z cukrem. Dodajemy do śmietany przestudzoną (zupełnie zimną) galaretkę cytrynową rozpuszczoną w 1/2 szkl. wrzącej wody. Wstawiamy krem do lodówki do częściowego stężenia. 1/2 krzepnącej masy wylewamy na ciasto w blaszce. Drugą połowę ciasta układamy na kremie i przesączamy. Smarujemy ciasto resztą masy i posypujemy startą na tarce czekoladą. Wstawiamy do lodówki do zupełnego stężenia. Smacznego

Dodaj swoją odpowiedź