Pierwsze śniadanie: kanapka z twarożkiem lub wędliną, do tego plasterki pomidora i ogórka i kilka bananowych chipsów. Do popicia słaba herbata z mlekiem, kawa bezkofeinowa z mlekiem, woda albo świeżo wyciśnięty sok, np. z marchwi. Drugie śniadanie: lekki twarożek lub zrobione w domu tzatziki z jogurtu i tartego ogórka z dodatkiem czosnku i soli. Do pogryzania kawałki marchewki, papryki lub kalarepki. Do popicia - to, co lubisz najbardziej - byle nie był to dosładzany, gazowany i sztucznie barwiony napój. Obiad: połowę dużego talerza powinny zajmować warzywa (surowe lub gotowane, najlepiej mieszane), na drugiej połówce może pojawić się ryba, białe mięso, (ew. czerwone) z dodatkiem kaszy, ziemniaków. Podwieczorek: domowe muesli - dwie łyżki stołowe orzechów (migdałów, laskowych, ale niesolonych), płatki kukurydziane, owoc (np. winogrona, brzoskwinia, melon, mango), i to wszystko zalane jogurtem. Kolacja: sałatka warzywno-ryżowa z kurczakiem (albo jajkiem) z kromką ciemnego pieczywa plus herbatka owocowa. Do pogryzania suszone figi, morele, śliwki lub najzwyklejsze rodzynki. licze na naj..:)
Napisz jadłospis gimnazjalisty.
pomóżcie .. szybko..
Odpowiedź
Dodaj swoją odpowiedź