1. Skutki radiacyjnego utrwalania żywności. 2. Zalety razowego pieczywa. 3. Co robić w rolnictwie aby produkować zdrową żywność.

1. Skutki radiacyjnego utrwalania żywności. 2. Zalety razowego pieczywa. 3. Co robić w rolnictwie aby produkować zdrową żywność.
Odpowiedź

1. -zapobieganie psuciu sie zywnosci poprzez eliminacje bakterii, plesni, grzybow i pasozytow -eliminacja drobnoustrojow chorobotworczych -zapobieganie psuciu się żywności (owoce nie starzeją się, nie gniją) 2.Pieczywo razowe uzyskane z pełnego przemiału ziarna, zawiera magnez, żelazo, wit. z grupy b. Jest dość ciężkostrawne ale spośród wszystkich rodzajów pieczywa jest najzdrowsze 3. -nie opryskiwać roślin chemicznymi srodkami -stosować naturalne nawozy -spełniać warunki i posiadać certyfikaty EKO-farmy

Dodaj swoją odpowiedź