1) Jakie zasady należy przestrzegać przy planowaniu jadłospisów? 2) Co to jest "zdrowa żywność"? 3) Czy każda ilość nawozów sztucznych w glebie jest korzystna dla roślin?

1) Jakie zasady należy przestrzegać przy planowaniu jadłospisów? 2) Co to jest "zdrowa żywność"? 3) Czy każda ilość nawozów sztucznych w glebie jest korzystna dla roślin?
Odpowiedź

1) 5 posiłków ostałych porach, odpowiednia ilość kcal, węglowodany na śniadanie [ do Twojej wiadomości: bo dają kopa na cały dzień] i białko na kolacje [ bo jest łatwo i szybko przyswajalne], kolacja 3h przed snem 2) zdrowa żywność to żywność nie przetworzona i z odpowiednią ilością witamin i mikroelementów 3) Nie, ponieważ za dużo nawozow moze byc szkodliwe dla osób, które potem będą jadły te rośliny. Licze na naj bo wszystko to inwencja twórcza :)

1) - Częste ale niewielkie posiłki. - Dużo napojów, zwłaszcza wody mineralne. (dziennie co najmniej 2 litry) - Zredukowanie ilości spożywanych tłuszczy. - Dużo warzyw i owoców. - Spożywanie ryby raz w tygodniu. - Regularne spożywanie produktów pełno zbożowych - Unikanie soli. - Oszczednie alkohole. - Czerpanie przyjemności z jedzenia. 2) Zdrowa żywność składniki spożywcze pochodzące z upraw, gdzie nie używa się środków chemicznych bądź używa w niewielkiej ilości. 3) Ilość nawozów sztucznych w glebie ma znaczenie na to ile środków chemicznych będą potem zawierały dane składniki spożywcze.

Dodaj swoją odpowiedź