Pan Andrzej dostał w barze kawę razem ze śniadaniem, chciał ją wypić po śniadaniu. Martwi się, że zanim zje, kawa wystygnie. Kiedy powinien wlać do kawy śmietankę (o temperaturze pokojowej) od razu, czy bezpośrednio przed spożyciem??Dlaczego!??

Pan Andrzej dostał w barze kawę razem ze śniadaniem, chciał ją wypić po śniadaniu. Martwi się, że zanim zje, kawa wystygnie. Kiedy powinien wlać do kawy śmietankę (o temperaturze pokojowej) od razu, czy bezpośrednio przed spożyciem??Dlaczego!??
Odpowiedź

Moim zdaniem bezpośrednio przed wypiciem kawy,ponieważ śmietanka jest chłodna, co spowoduje ochłodzenie się kawy no i wtedy kawa szybciej będzie stygła, szybciej będzie zimna ... :) to tak według mnie. na moją logikę xd powodzenia. :)

Dodaj swoją odpowiedź