P O M O C Y !!!!! BŁAGAM NAPISZCIE MI JAK NAJWIĘCEJ ZASTOSOWAŃ SACHAROZY!!!!!!!!!!!! KTO NAPISZE NAJWIĘCEJ DAM NAJ.!!!!!!!!!!!!!

P O M O C Y !!!!! BŁAGAM NAPISZCIE MI JAK NAJWIĘCEJ ZASTOSOWAŃ SACHAROZY!!!!!!!!!!!! KTO NAPISZE NAJWIĘCEJ DAM NAJ.!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedź

-jest powszechnie stosowana w przemyśle spożywczym - w przemyśle farmaceutycznym jako melas, i cukier inwertowany: *jako surowiec pomocniczy *wytwarza się z niej preparaty do użytku wewnętrznego (pro usu interno): roztwory wodne (solutiones aquosae), które mogą stanowić solvens dla substancji leczniczych. *jako dodatek do płynnych mieszanek recepturowych (mikstur) w ilości 5,0 – 10,0 / 100,0 mikstury. *również służy do sporządzania postaci leków zwanej ulepkami bądź syropami (Sirupi), *jako substancja wypełniająca do proszków dzielonych (massa pulveres perorales), granulatów (granullata) i innych postaci leków recepturowych. *dawniej także jako składowa masy suchej pigułek (pilulae).

Dodaj swoją odpowiedź