technika 1.Napisz,które z metod konserwowania żywności można zastosować do a) przetworów mięsnych b) przetworów mlecznych 2.W jakich produktach spożywczych bakterie powodują korzystne przemiany

technika 1.Napisz,które z metod konserwowania żywności można zastosować do a) przetworów mięsnych b) przetworów mlecznych 2.W jakich produktach spożywczych bakterie powodują korzystne przemiany
Odpowiedź

a)sól b)szczelne zamknięcie c)jogurt

1. A) Mięso można schowac lodówki. B) Produkty mleczne trzymac w chłodnym miejscu 2.W produktach mlecznych np. powoduja przemiane mleka w twaruk lub śmietane

1.i a) i b): Przechowuje się w zimnym miejscu typu lodówka, tyle że mięso potrzebuje bardziej zimnych miejsc, a mleko nie musi być tak bardzo schłodzone. 2. Np:. W serach pleśniowych ;)

Dodaj swoją odpowiedź