Dlaczego w wysokich górach nie można ugotować mięsa i fasoli ?

Dlaczego w wysokich górach nie można ugotować mięsa i fasoli ?
Odpowiedź

Ponieważ jest tam za niskie ciśnienie.. :)))

Ponieważ panuje tam niższe ciśnienie atmosferyczne, co powoduje, że woda wrze w temperaturze znacznie niższej niż 100 st. C, a w niższej temperaturze nie następuje denaturacja białka zawartego zarówno w mięsie jak i fasoli.

Dodaj swoją odpowiedź
Fizyka

Dlaczego w wysokich górach nie można ugotować mięsa i fasoli? Pilne ;) pomocy!!! ;d

Dlaczego w wysokich górach nie można ugotować mięsa i fasoli? Pilne ;) pomocy!!! ;d...

Fizyka

Dlaczego w wysokich górach nie można ugotować mięsa lub fasoli? Dziękuję za odpowiedź;)

Dlaczego w wysokich górach nie można ugotować mięsa lub fasoli? Dziękuję za odpowiedź;)...