Ubijarki cukiernicze przeznaczone są do mieszania mas cukierniczych, ubijania kremów, śmietany, białka jajek a także obróbki mas cukierniczych wymagających podgrzewania i ubijania jednocześnie przeznaczonych do wypieku ciast lub pieczywa. Ubijarkę mają mechanizm do podnoszenia i opuszczania dzieży oraz wózek przystosowany do jej przewożenia. Jako wyposażenie do ubijarek stosowane są dzieże wykonane ze stali kwasoodpornej o pojemności do 80 litrów co zapewnia wystarczającą wydajność w małych i średnich zakładach cukierniczych. Wózki transportowe do dzież umożliwiają łatwe transportowanie gotowych mas cukierniczych do miejsca wyrobu ciasta. Miesidła hakowe, ramowe, ubijaki rózgowe a także palnik gazowy do podgrzewania dzieży pozwalają na wykonywanie szerokiego asortymentu mas cukierniczych. Standardowe wyposażenie: - jeden kocioł ze stali kwasoodpornej - jedna rózga - jeden hak - jedna płaska trzepaczka
Służy ona do mieszania mas cukierniczych, ubijania kremów, śmietany, białka jajek a także obróbki mas cukierniczych.Ubijarkę mają mechanizm do podnoszenia i opuszczania dzieży oraz wózek przystosowany do jej przewożenia. Zagrożenia przy pracy ubijarką: porażenie prądem zapylenie składników sypkich itp. POZDROWIENIA!!!!!!
ubijarki cukiernicze – mają zastosowanie w produkcji małych zakładów . Służą do napowietrzania, ubijania oraz mieszania mas cukierniczych . Główną ich jest układ napędowy, przenoszący lub poziomy element nośnych maszyn na ruch pionowy, wprowadzone mieszadło w ruch obrotowy. Wyróżniamy dwa rodzaje ubijarek: typ U1 i GUN. a) typ U1 – wyposażony jest w trójstopniowe przekładanie b) typ GUN – mają większą zdolność produkcyjną