Jak konserwować? _mrożone wiśnie - kompot z czrnej porzeczki - kanapka kiszonka - solone grzyby - śmietanka do kawy Pilne DZIS pliss o pomoc

Jak konserwować? _mrożone wiśnie - kompot z czrnej porzeczki - kanapka kiszonka - solone grzyby - śmietanka do kawy Pilne DZIS pliss o pomoc
Odpowiedź

wiśnie w zamrażalce kompo najlepiej wypić od razu ale trzymac w tem pokojowej kanapka chleb w szafce nie wilgotnej ! grzyby w loówe śmietanka do kawy w lodówce

mrożone wiśnie - przez pasteryzację kompot z czarnej porzeczki- najlepiej można obgotować w syropie i wlać do słoików albo napełnić słoiki surowymi owocami i zalać je osłodzoną wodą. kanapka kiszonka- przez zamrażanie, marynowanie solone grzyby- zazwyczaj marynuje się dzięki suszeniu, marynowaniu, soleniu i kiszeniu. śmietanka do kawy- przez pasteryzację

Dodaj swoją odpowiedź