Opisz tradycyjne potrawy wielkanocne i opisz jak powinien wyglądać udekorowany stół wielkanocny.

Opisz tradycyjne potrawy wielkanocne i opisz jak powinien wyglądać udekorowany stół wielkanocny.
Odpowiedź

tradycje wielkanocne Wwielką sobotę idzie się poświęcić koszyczki i jedzenie żeby w wielką niedzielę zjeść . w niedziele palmową idzie się święcić palmy .na stole z poświęconego koszyczka powinna znajdować się babka piaskowa ,kiełbasa,jajka chrzan,sól ćwikła, chleb.

potrawy: *jajka do podzielenia się *żurek z biała kiełbasą jajkami pokrojonymi na wielkość jaka się podoba i doprawiony chrzanem *chleb *babka piaskowa *pokrojona poświęcona wędlina stół: we flakoniku mogą stać bazie i barwinek stół powinien być nakryty białym obrusem może stać zajączek lub baranek i wszystkie potrawy z koszyczka

potrawy: makowiec jajko babka mazurek pasztet z zajaca wielkanocny schab w ziołach zupa z cukini z pesto żurek święconka wielkanocna kiełbasa biała udekorowanie stołu: powinny być pisanki, baranek , potrawy ,święconka

Dodaj swoją odpowiedź