Ułóż jadłospis dla osoby w wieku 13-15 .Pamiętaj o zasadach prawidłowego żywienia:):) z górki dziękuje :):):) daję za to zadanie 10pk:)))))

Ułóż jadłospis dla osoby w wieku 13-15 .Pamiętaj o zasadach prawidłowego żywienia:):) z górki dziękuje :):):) daję za to zadanie 10pk:)))))
Odpowiedź

ßniadaniee :P platki z mlekiem ;D drugie sniadaniee jakis owoc np.jablko mandarynkee cy cós takiego ;P obiad ;P surowka ;D kotlet najlepiej gotowany na parze czy cos takiego kolacja owoc grejfrut np :P wazne do tego typu odzywianiaa Posiłek należy jeść regularnie, co 3 - 4 godziny. Ostatni posiłek należy spożywać około 3 - 4 godziny przed snem. Zawsze należy jeść śniadanie. Ogranicz spożycie cukrów prostych i słodyczy (cukru, cukierków, wyrobów czekoladowych, ciast i ciasteczek). mam nadzieje ze pomoglaam ;*

Śniadanie I Płatki kukurydziane z mlekiem 60g płatków 250ml mleka 300kcal (łącznie) 4 kromki chleba graham 4 x 33g = 132g 4 x 75kcal = 300kcal Ser twarożkowy chudy 40g 66kcal Herbata z cukrem 250ml herbaty 7g cukru 28kcal (łącznie) Śniadanie II Bułka kajzerka 50g 130kcal Polędwica drobiowa 10g 14kcal Grejpfrut 360g 83kcal Obiad Rosół z makaronem 300g 250kcal Filet z dorsza (smażony) 100g 274kcal Ziemniaki gotowane 150g 110kcal Surówka z marchwi i jabłek 150g 90kcal Sok z marchwi 250ml 125kcal Czekolada śmietankowa z orzechami laskowymi 12g 70kcal Podwieczorek Ryż z jabłkami 150g 230kcal Kolacja 2 kromki chleba graham 2 x 33g = 66g 2 x 75kcal = 150kcal 2 plastry szynki wieprzowej 30g 52kcal Herbata z cukrem 250ml herbaty 7g cukru 28kcal (łącznie) Wartośc odżywcza wszystkich posiłków wynosi: 2300kcal.

1. Śniadanie - płatki kukurydziane z mlekiem 2. Drugie Śniadanie - bułka pełnoziarnista z margaryną, serem żółtym, pomidorem i ogórkiem 3. Obiad a) pierwsze danie - zupa pomidorowa z ciemnym ryżem b) drugie danie - kasza gryczana z sosem i chudym mięsem oraz sałatka 4. Deser - koktail ze świeżych truskawek 5. Kolacja - kromki pełnoziarnistego pieczywa z margaryna i białym serem, szklanka soku owocowego 1. Śniadanie - cukry - płatki kukurydziane - tłuszcze - mleko - białka - mleko - sole mineralne - płatki kukurydziane - witaminy - płatki kukurydziane - błonnik - płatki kukurydziane 2. Drugie śniadanie - cukry - - tłuszcze - margaryna - białka - ser żółty - sole mineralne - ogórek - witaminy - pomidor - błonnik -ogórek 3. Obiad a) pierwsze danie - cukry - ciemny ryż - tłuszcze - zupa pomidorowa - białka - ciemny ryż - sole mineralne - zupa pomidorowa - witaminy - zupa pomidorowa - błonnik - ciemny ryż b) drugie danie - cukry - sałatka - tłuszcze - sos - białka - chude mięso - sole mineralne - sałatka - witaminy - sałatka - błonnik - sałatka, kasza gryczana 4. Deser - cukry - świeże truskawki - tłuszcze - koktail - białka - koktail - sole mineralne - świeże truskawki - witaminy - świeże truskawki - błonnik - świeże truskawki 5. Kolacja - cukry - sok - tłuszcze - margaryna - białka - biały ser - sole mineralne - sok - witaminy - sok - błonnik - kromka pełnoziarnista pieczywa

Dodaj swoją odpowiedź