pasożyty -włosień kręty - - żrudło zakarzenia - - -nieumytewarzywa - profilaktyka -kupowanie badanego mjięsa pochodzacego z pewniwgo żruła - - -częste mycie rąk

pasożyty -włosień kręty - - żrudło zakarzenia - - -nieumytewarzywa - profilaktyka -kupowanie badanego mjięsa pochodzacego z pewniwgo żruła - - -częste mycie rąk
Odpowiedź

Pasożyty: - włosień kręty glista ludzka owsik ludzki Źródło zakażenia: - zjedzenie niezbadanego mięsa nieumyte warzywa nieumyte ręce Profilaktyka: kupowanie badanego mięsa, pochodzącego z pewnych żródeł. - - częste mycie rąk. __________________________ Nie mam tylko 4 . a to zadanie jest z Puls Życia kl. 1 zad.7 str.61 Mam nadzieję ze pomogłam. Tyle co napisałam to mam dobrze. Sprawdzała mi nauczycielka. ;];];

Dodaj swoją odpowiedź