pozytywne : - wykorzystywanie w przemyśle spożywczym , np. sery, kefiry, jogurty - rozkładają substancje organiczne, tworzą próchnicę, rozkładają drewno - są reducentami - ostatnim ogniwem w łańcuchu pokarmowym - wykorzystywanie do produkcji antybiotyków niekorzystne: - może dojść do grzybicy, - zatrucia grzybami trującymi, - powodują psucie się produktów spożywczych,
uzupełnij schemat: znaczenie grzybów dla człowieka korzystne niekorzystne
uzupełnij schemat: znaczenie grzybów dla człowieka korzystne niekorzystne...
uzupełnij schemat znaczenie grzybów dla człowieka korzystne niekorzystne
uzupełnij schemat znaczenie grzybów dla człowieka korzystne niekorzystne ...
Uzupełnij schemat ; ZNACZENIE GRZYBÓW DLA CZŁOWIEKA; KORZYSTNE NIEKORZYSTNE PRZYNAJMNIEJ PO SIEDEM LINIJEK
Uzupełnij schemat ; ZNACZENIE GRZYBÓW DLA CZŁOWIEKA; KORZYSTNE NIEKORZYSTNE PRZYNAJMNIEJ PO SIEDEM LINIJEK...
Uzupełnij schemat: znaczenie grzybów dla człowieka: korzystne niekorzystne
Uzupełnij schemat: znaczenie grzybów dla człowieka: korzystne niekorzystne...
Uzupełnij schemat. Znaczenie grzybów dla człowieka korzystne niekorzystne
Uzupełnij schemat. Znaczenie grzybów dla człowieka korzystne niekorzystne...