Witam J. niemieckiego uczę się niespełna rok dlatego też proszę o mała pomoc w zadaniu a mianowicie czy ktoś mógłby mi napisać przepis po niemiecku? na coś prostego np. jajecznica? albo jakaś prosta zupa? Z góry dziękuje

Witam J. niemieckiego uczę się niespełna rok dlatego też proszę o mała pomoc w zadaniu a mianowicie czy ktoś mógłby mi napisać przepis po niemiecku? na coś prostego np. jajecznica? albo jakaś prosta zupa? Z góry dziękuje
Odpowiedź

Składniki: 8 porcji: - 25 dag mięsa z kością (kurczaka lub cielęciny) - 3 litry zimnej wody - włoszczyzna (2 marchewki, pietruszka, - kawałek selera, mały por) - puszka (220 g) koncentratu pomidorowego 30-proc. - łyżeczka jarzynki do mięs winiary - łyżeczka drobno posiekanego koperku - szklanka gęstej kwaśnej śmietany - cukier - sól - pieprz Wykonanie: Mięso umyj, włóż do garnka, zalej zimną wodą i zagotuj. Po zagotowaniu zmniejsz ogień, a garnek przykryj. Gotuj około 30 minut. Następnie dodaj do wywaru obraną i opłukaną włoszczyznę, jarzynkę, koperek, sól i szczyptę pieprzu. Gotuj do czasu, aż mięso i jarzyny będą miękkie (około 30 mi. Wywar przecedź i wymieszaj z koncentratem pomidorowym. Zupę gotuj jeszcze 3-5 minut. Zapraw śmietaną i dodaj łyżeczkę cukru (dzięki temu zupa bardzo zyska na smaku!). Podawaj z ryżem lub makaronem, posypaną koperkiem lub natką pietruszki. Uwaga! Zamiast na wywarze z mięsa zupę możesz przygotować na kostkach bulionowych, a w sezonie koncentrat dobrze jest zastąpić przecierem ze świeżych pomidorów (1 kg). Zutaten: 8 Portionen - 25 g Fleisch mit Knochen (Huhn oder Kalb) - 3 Liter kaltes Wasser - włoszczyzna (2 Karotten, Petersilie, - ein Stück Sellerie, eine kleine Lauch) - kann (220 g) Tomatenmark 30 Prozent. - Spoon jarzynki Fleisch Winiary - TL Salz fein gehackten Dill - Tasse dicke saure Sahne - Zucker - - Pfeffer Vorberaitet: Waschen Sie Fleisch, Topf zu ergänzen, zu kaltes Wasser und kochen. Nach dem Kochen die Hitze reduzieren, Deckel mit einem Topf. Cook etwa 30 Minuten. Dann fügen Sie die Brühe geschält und gewaschen Grünen, Gemüse, Dill, Salz und einer Prise Pfeffer. Kochen, bis das Fleisch und Gemüse weich sind (ca. 30 zu mir. Dekokt Stamm und rühren in der Tomatenmark. Chowder Cook 3-5 Minuten mehr. Mortar Sahne und fügen Sie einen Teelöffel Zucker (dank eines Gewinns aus der Suppe kosten!). Servieren mit Reis oder Nudeln, bestreut mit Dill oder Petersilie. Anmerkung: Anstelle von Fleischbrühe Suppe kannst du bulionowych Würfel schneiden und Saison vorzubereiten ist es ratsam, das Konzentrat Püree aus frischen Tomaten (1 kg) zu ersetzen. ZUPA POMIDOROWA:)

Dodaj swoją odpowiedź