własciowosci fizyczne kwasu mlekowego

własciowosci fizyczne kwasu mlekowego
Odpowiedź

W odróżnieniu od octu spirytusowego kwas mlekowy jest całkowicie przyswajany przez organizm. Wskazany przy schorzeniach trzustki, woreczka żółciowego, nerek i wątroby. Dzięki właściwościom bakteriologicznym hamuje rozwój szkodliwych drobnoustrojów w przewodzie pokarmowym, co korzystnie wpływa na proces trawienia. Zawiera niezbędne dla życia mikroelementy tj.: wapń, magnez, potas i żelazo. STABILNY MIKROBIOLOGICZNIE WYGLĄD - klarowna lepka ciecz ciemnożółta lub przezroczysta; SMAK - kwaśny; CIĘŻAR WŁAŚCIWY - max 1,16 g/cm3 ROZPUSZCZALNOŚĆ W WODZIE I ALKOHOLU - rozpuszczalny w każdych proporcjach; ZAWARTOŚĆ WAPNIA - ok. 200 mg/kg ZAWARTOŚĆ MAGNEZU - ok. 1.200 mg/kg ZAWARTOŚĆ ŻELAZA - ok. 50 mg/kg OKRES PRZYDATNOŚCI - 5 lat.

Dodaj swoją odpowiedź