Według mnie należy dodawać oliwy aby umożliwić rozpuszczenie sie witamin. Warzywe zawierają wiele tych składników , a np. witaminy A,D,E,K rozpuszczalne są tylko w tłuszczach
ponieważ jest ona bardzo zdrowa. Należy ją spożywać ponieważ: -Jest źródłem witaminy A,D,E,K i przeciwutleniaczy. -Obecność kwasu oleinowego wpływa znacząco na wzrost stężenia dobrego cholesterolu, -obniżenie stężenia złego cholesterolu,który jest przyczyną chorób serca. -pomaga przeciwdziałać nowotworom i miażdżycy, -wspomaga działanie trzustki, -zapobiega powstawaniu wrzodów i nieżytów żołądka, - wpływa ochronnie i wzmacniająco na naskórek, - pomaga przy: *stwardnieniu tętnic, * kamicy żółciowej, *w zaparciach, *nieżycie i owrzodzeniu żołądka, -zapobiega tworzeniu się wolnych rodników, -reguluje przemianę materii i obniża ciśnienie krwi, - wspomaga wchłanianie wapnia i mineralizację kości , - wzmacnia system odpornościowy, -opóźnia procesy starzenia, - ma działanie przeciwbólowe i przeciwzapalne. Mam nadzieję, że wystarczy. Dziękuję za uwagę^^