po angielsku to tak : (niżej napisałam jak po polsku jak by co ) Ingredients for scrambled eggs for 2-3 people. * 6-8 eggs * Jess tłustawej sausage plus bacon (no bacon on hand may be the same sausage) * 1 medium onion * 1 large or two small tomatoes * Ew clove garlic * Chives * Salt, pepper, hot and sweet peppers * Fat for frying (olive oil is probably the best) Recipe: Before we take the well-scrambled eggs, fried sausage and a possible cut bacon, onions, tomatoes and chives. Sausage and bacon (if using) Cut into cubes and throw in a pan with a little olive oil and garlic clove rozgniecionym. I like a well cooked up sausage, so I give the fire dispute and stirring occasionally until nicely waiting wysmaży. When the sausage and bacon are almost OK, that is what we like, adds diced onions or thin pen. When the latter is zezłoci, add eggs and Belt. When zetną eggs lightly, add the diced tomatoes. I like scrambled eggs with tomatoes jędrnymi and slightly warm so I throw them just a minute, two before the end of frying. The whole add salt, pepper and chili pepper and finally, after removing from heat sprinkle heavily chives. Enjoy your meal. Scrambled after wiejsku (or a peasant - if you like) you can eat the chunk of bread straight from the pan, or in a more elegant version, imposed on the plates from the table, standing in the middle of the pan. PO POLSKU: Składniki na Jajecznicę dla 2-3 osób. * 6-8 jaj * pęto tłustawej kiełbasy plus boczek (nie ma boczku pod ręką może być sama kiełbasa) * 1 średnia cebula * 1 duży lub dwa mniejsze pomidory * ew. ząbek czosnku * szczypiorek * sól, pieprz, ostra i słodka papryka * tłuszcz do smażenia (oliwa będzie chyba najlepsza) Przepis: Zanim weźmiemy się do smażenia jajecznicy dobrze sobie pokroić kiełbasę i ewentualny boczek, cebulę, pomidory i szczypior. Kiełbasę i boczek (jeśli używamy) kroimy w kostkę i wrzucamy na patelnię z odrobiną oliwy i rozgniecionym ząbkiem czosnku. Ja lubię dobrze wysmażoną kiełbasę więc ogień daję spory i co jakiś czas mieszając czekam aż się ładnie wysmaży. Gdy kiełbasa i boczek będą już prawie OK, czyli takie jakie lubimy, dorzucamy pokrojoną w kostkę lub cienkie piórka cebulę. Gdy ta ostatnia się zezłoci, dodajemy jajka i bełtamy. Gdy jajka się lekko zetną, dodajemy pokrojone w kostkę pomidory. Lubię jajecznicę z pomidorami jędrnymi i lekko ciepłymi więc wrzucam je tak na minutę, dwie przed końcem smażenia. Całość doprawiamy solą, pieprzem i paprykami a na koniec, już po zdjęciu z ognia intensywnie posypujemy szczypiorem. Smacznego. Jajecznicę po wiejsku (lub chłopsku - jak kto woli) możemy jeść z pajdą chleba wprost z patelni lub, w wersji bardziej eleganckiej, nakładać na talerze ze stojącej na środku stołu patelni.
Napisz przepis na jajecznicę. Składniki i jak przygotować. :)
Odpowiedź
Dodaj swoją odpowiedź