Proszę napisać przepis po niemiecku na jakąś potrawę ale żeby to nie była sałatka ani kanapki tylko coś bardziej ambitnego. proszę też o tłumaczenie. z góry dziękuje:)

Proszę napisać przepis po niemiecku na jakąś potrawę ale żeby to nie była sałatka ani kanapki tylko coś bardziej ambitnego. proszę też o tłumaczenie. z góry dziękuje:)
Odpowiedź

Tiramisu składniki 6 żółtek 6 czubatych łyżek cukru 50 dag mascarpone 4 łyżki amaretto (można zastąpić innym mocnym i wyrazistym alkoholem) około 20 biszkoptów "kocie języczki" 1,5 szklanki mocnej kawy, świeżo zaparzonej i całkowicie wystudzonej (może być rozpuszczalna) 2 łyżki gorzkiego, naturalnego kakao opcjonalnie: 2 łyżki startej gorzkiej czekolady Żółtka przekładam do miski, dodaję cukier i ucieram mikserem na najwyższych obrotach przez 8-10 minut, aż zamienią się puszysty kogiel-mogiel o barwie prawie białej. Do masy dodaję mascarpone i miksuję minutę, aż całkowicie połączy się z masą jajeczną. Do kawy dodaję amaretto. Biszkopty zanurzam w zimnej kawie na 2-3 sekundy, następnie lekko nimi potrząsając, usuwam nadmiar płynu. W płaskim naczyniu układam warstwę biszkoptów, zalewam je 1/3 masy. Na niej układam następną warstwę namoczonych biszkoptów, zalewam kremem. Czynność jeszcze raz powtarzam (liczba warstw zależy od wielkości naczynia, czasem będzie ich więcej, czasem mniej, na górze ma być masa). Naczynie dokładnie owijam folią spożywczą i wstawiam na co najmniej 4 godziny (albo jeszcze lepiej na całą noc) do lodówki. Przed podaniem deser kroję na kwadraty nożem zanurzonym na chwilę w gorącej wodzie i delikatnie wyjmuję z naczynia. Każdą porcję posypuję kakao i czekoladą. Smakuje jeszcze lepiej z kieliszkiem amaretto! przepis od mojej babci ^^ tutaj tłumaczenie Komponenten 6 Eigelb 6 Esslöffel Zucker czubatych 50 dag Mascarpone 4 EL Amaretto (man könnte noch einen kraftvoll und ausdrucksstark Alkohol) etwa 20 Scones "Katzenzungen" 1,5 Tassen starken Kaffee, frisch gebrüht und ganz schon kalt (das löslich sein können) 2 EL bitteren Kakao natürlichen Optional: 2 EL geriebener Zartbitterschokolade Übersetzen Eigelb in eine Schüssel geben, Zucker und hämmerte Mixer auf höchster Geschwindigkeit für 8-10 Minuten, bis zur Wende in flauschige Mogiel kogiel-farbigen off-white. Für das Gewicht, das ich hinzufügen, Mascarpone und mischen Sie eine Minute, um in vollem Umfang mit der Eimasse herstellen. Ich füge Amaretto Kaffee. Biscuits stürzen in kalter Kaffee für 2-3 Sekunden, dann schüttelte sie sanft, entfernen Sie überschüssige Flüssigkeit. Das Layout der flache Schale Schwamm, Überschwemmungen es die dritte Masse. Auf ihm komponiert die nächste Schicht getränkte Kekse, Sahne Überschwemmungen. Ich wiederhole Schritt (Anzahl der Schichten hängt von der Größe der Schale, manchmal wird es mehr, mal weniger, an der Spitze, um Gewicht zu werden). Vessel sorgfältig Wrap Folie und Fürsprache für mindestens 4 Stunden (oder noch besser in der Nacht) in den Kühlschrank stellen. Vor dem Servieren Dessert in Quadrate mit einem Messer Schnitte kurz in heißes Wasser getaucht und vorsichtig aus der Schale nehmen. Streuen Sie jede Portion von Kakao und Schokolade. Es schmeckt noch besser mit einem Schuss Amaretto!

Odpowiedź w załączniku :P

Dodaj swoją odpowiedź