Podaj po 10 (może być mniej) nazw serów: europejskich, francuskich, włoskich, szwajcarskich, angielskich i szwajcarsko-holenderskich. Nie muszą być wszystkie, jak są po części to i tak dobrze :)

Podaj po 10 (może być mniej) nazw serów: europejskich, francuskich, włoskich, szwajcarskich, angielskich i szwajcarsko-holenderskich. Nie muszą być wszystkie, jak są po części to i tak dobrze :)
Odpowiedź

Ser francuski: Bresse Blue,Brie,Camembert,Brocciu,Abondance,Beaufort Ser szwajcarski:

francuskie: brie camembert Raclette Morbier, Cantal, Saint-Paulin Mimolette Beaufort Comte Emmental włoskie: - Asiago - Bel paese - Bocconcini - Caciocavallo - Caciotta - Casu modde - Dolce latte - Fiore Sardo - Fontina - Gorgonzola - Grana - Grana padano - Joddu - Mascarpone - Montasio - Mozzarella - Parmezan - Provolone - Ricotta - Romano - Robiola - Pecorino - Taleggio Holenderski - Edam - Edammer - Frisian - Gouda - Leyden - Maasdam angielskie BATH CHEESE BLUE DORSET BLUE VINNEY CLABBER CHEESE COTTENHAM CURWORTHY FARM DERBY DEVONSHIRE DOUBLE GLOUCESTER LANCASHIRE LEICESTER SAGE CREAM SAINT-IVEL szwajcarskie APPENZELLER BATTELMATT BEL LAGO BELLELAY BITTO EMENTALER GAISKASLI GRUYÈRE KRAUTERKÄSE MUTSCHLI trafiłeś na seromaniaka

Dodaj swoją odpowiedź