Rezept für Rührei
Składniki na Jajecznicę dla 2-3 osób. 6-8 jaj pęto tłustawej kiełbasy plus boczek (nie ma boczku pod ręką może być sama kiełbasa) 1 średnia cebula 1 duży lub dwa mniejsze pomidory ew. ząbek czosnku szczypiorek sól, pieprz, ostra i słodka papryka tłuszcz do smażenia (oliwa będzie chyba najlepsza) Przepis: Zanim weźmiemy się do smażenia jajecznicy dobrze sobie pokroić kiełbasę i ewentualny boczek, cebulę, pomidory i szczypior. Kiełbasę i boczek (jeśli używamy) kroimy w kostkę i wrzucamy na patelnię z odrobiną oliwy i rozgniecionym ząbkiem czosnku. Ja lubię dobrze wysmażoną kiełbasę więc ogień daję spory i co jakiś czas mieszając czekam aż się ładnie wysmaży. Gdy kiełbasa i boczek będą już prawie OK, czyli takie jakie lubimy, dorzucamy pokrojoną w kostkę lub cienkie piórka cebulę. Gdy ta ostatnia się zezłoci, dodajemy jajka i bełtamy. Gdy jajka się lekko zetną, dodajemy pokrojone w kostkę pomidory. Lubię jajecznicę z pomidorami jędrnymi i lekko ciepłymi więc wrzucam je tak na minutę, dwie przed końcem smażenia. Całość doprawiamy solą, pieprzem i paprykami a na koniec, już po zdjęciu z ognia intensywnie posypujemy szczypiorem. Smacznego. Jajecznicę po wiejsku (lub chłopsku - jak kto woli) możemy jeść z pajdą chleba wprost z patelni lub, w wersji bardziej eleganckiej, nakładać na talerze ze stojącej na środku stołu patelni. 6-8 Eier jess tłustawej Wurst plus Speck (kein Speck auf der Hand kann die gleiche Wurst werden) 1 mittelgroße Zwiebel 1 große oder zwei kleine Tomaten ew Knoblauchzehe Schnittlauch Salz, Pfeffer, heiß und Paprika Fett zum Braten (Olivenöl ist wahrscheinlich der beste) Rezept: Bevor wir uns den gut Rührei, Bratwurst und eine mögliche geschnitten Speck, Zwiebeln, Tomaten und Schnittlauch. Wurst und Speck (bei Verwendung) in Würfel schneiden und in einem Wurf mit ein wenig Olivenöl und Knoblauchzehe rozgniecionym Pfanne. Ich mag gut gekocht bis Wurst, so gebe ich das Feuer Streit und gelegentlich umrühren bis sie schön warten wysmaży. Wenn die Wurst und Speck fast OK sind, das ist, was wir wollen, fügt Zwiebelwürfel oder dünnen Stift. Wenn das letztere ist zezłoci, Eier hinzufügen und Gürtel. Wenn zetną Eier leicht, die gewürfelten Tomaten. Ich mag Rührei mit Tomaten und jędrnymi leicht warm, damit ich sie werfen nur eine Minute, zwei vor dem Ende der Braten. Das Ganze mit Salz, Pfeffer und Chili-Pfeffer und schließlich, nach dem Entfernen von Hitze stark streuen Schnittlauch. Guten Appetit Rührei nach wiejsku (oder ein Bauer - wenn Sie möchten) können Sie das Stück Brot direkt aus der Pfanne oder in eine elegantere Version führte auf die Teller vom Tisch, steht in der Mitte der Pfanne zu essen.
das Rezept für Rühreier myśle że tak, przynajmniej tak się uczyłam xD chyba że ci chodzi o przepis więc: po polsku: 2-3 plasterki... potem dodać do tego pokrojoną cebulkę albo szczypiorek, podsmażyć, na końcu 2-3 plasterki żółtego sera pokrojonego w kostkę, dalej smażyć (na maśle) na końcu wkroić parę kawałków pomidora, ogórka albo co kto tam chce, mogą być pieczarki nawet, a na końcu 2 jajka wbić, i smażyć... przyprawiać solą, pieprzem, tymiankiem, oregano i moża lubczykiem po niemiecku to samo: 2 - die 3 Scheiben... dann das dazu zerschnittene Zwiebelchen oder den Schnittlauch zugeben, anbraten, auf dem Ende 2 - die 3 Scheiben des zerschnittenen Schnittkäses in das Knöchelchen, weit entfernt braten (in Butter gebraten) auf dem Ende die einige Stückchen der Tomate abschneiden, Gurke oder was wer will dort, sie können die Champignons sogar sein, und auf dem Ende 2 ein Ei hineinschlagen, und braten... mit Salz würzen, dem Pfeffer, dem Thymian, oregano und moża dem Liebstöckel