jadłospis na cały tydzień i do każdego posiłku mają być napisane kcal. <śniadanie, 2śniadanie, obiad, podwieczorek, kolacja, dodatki> najlepiej do 3000 kcal.

jadłospis na cały tydzień i do każdego posiłku mają być napisane kcal. <śniadanie, 2śniadanie, obiad, podwieczorek, kolacja, dodatki> najlepiej do 3000 kcal.
Odpowiedź

I dzien: Śniadanie: bułka kajzerka z polędwicą drobiową,małe jabłko Razem:199 kcal Obiad: 10 dag piersi kurczaka uduszonej na oliwie z warzywami i do tego 1/2 szklanki ryżu na sypko lub makaronu Razem:350 kcal Powieczorek: 2 jabłka lub filiżanka zupy pomidorowej z ryżem Razem:100 kcal Kolacja: tuńczyk w sosie własnym,2 łyżki kukurydzy, 2 łyżki gotowanego ryżu Razem: 200 kcal II dzien: I śniadanie: 244 kcal, 3 łyżki musli wielozbożowego z chudym mlekiem, 2 mandarynki, woda mineralna. II śniadanie: 188 kcal, 2 kromki chleba pełnoziarnistego z łyżeczką masła, plastrem polędwicy i cykorią, pomidor, szklanka zielonej herbaty. Obiad: 346 kcal, 2 łyżki makaronu świderki, zupa pomidorowa z bazylią, 100 g brokułów gotowanych na parze, pół szklanki soku wielowarzywnego. Podwieczorek: 57 kcal, duże jabłko, szklanka herbatki owocowej. Kolacja: 182 kcal, sałatka z gotowanej piersi kurczaka (100 g), pomidora i sałaty, skropiona łyżeczką oliwy l szklanka soku pomidorowego. III dzien I śniadanie: 248 kcal, omlet z dwóch jajek z marchewką i szczypiorkiem, szklanka kakao z mlekiem. II śniadanie: 184 kcal, twarożek z pomidorem, kromka chleba chrupkiego, pół szklanki soku jabłkowego. Obiad: 344 kcal, 3 łyżki ryżu, pieczona pierś indyka (150 g), marchewka z jabłkiem, szklanka soku pomidorowego. Podwieczorek: 69 kcal, mały jogurt naturalny. Kolacja: 185 kcal, grahamka, tuńczyk z wody (50 g) z pomidorem i sałatą, szklanka zielonej herbaty. IV dzien I śniadanie: 268 kcal, 2 kromki chleba razowego z plastrem pasztetu drobiowego i kapustą pekińską, pół papryki, kawa zbożowa z mlekiem. II śniadanie: 188 kcal, sałata z pomidorem, serem żółtym (20 g) i grzankami, szklanka soku pomidorowego. Obiad: 340 kcal, 2 łyżki pęczaku, 2 łyżki gulaszu wołowego, kapusta pekińska z marchewką i kwaszonym ogórkiem, pół szklanki soku marchwiowego. Podwieczorek: 55 kcal, duże kiwi, woda mineralna. Kolacja: 194 kcal, 2 szaszłyki warzywne (6 małych pomidorków, zielona papryka, 4 pieczarki) skrop łyżeczką oliwy, piecz na ruszcie, kromka chleba chrupkiego, zielona herbata V dzien: I śniadanie: 247 kcal, koktajl z połowy banana i szklanki jogurtu naturalnego, 2 łyżki otrębów owsianych. II śniadanie: 177 kcal, sałatka grecka (sałata, duży pomidor, 4 oliwki, 2 plasterki sera feta), szklanka soku pomidorowego. Obiad: 348 kcal, 2 ziemniaki, pierś kurczaka (100 g) pieczona w folii ze szpinakiem, surówka z kapusty białej z marchewką i rodzynkami, szklanka soku jabłkowego. Podwieczorek: 56 kcal, 10 migdałów, 2 mandarynki. Kolacja: 192 kcal, pół grahamki, jajko na twardo, papryka, szklanka soku pomidorowego. VI dzien: I śniadanie: 251 kcal, grahamka z łyżeczką dżemu, szklanka chudego mleka, mandarynka. II śniadanie: 180 kcal, brokuły gotowane na parze (150 g) z gotowanym jajkiem, kromka chleba chrupkiego l szklanka soku pomidorowego. Obiad: 354 kcal, 2 ziemniaki, mintaj (ok. 150 g) duszony w pomidorach, surówka z pora, marchewki i kwaszonego ogórka, pół szklanki soku wielowarzywnego. Podwieczorek: 60 kcal, 2 ciasteczka amarantusowe, herbata. Kolacja: 190 kcal, zapiekanka z 2 ziemniaków, marchewki, pieczarek, plasterka sera żółtego light, sałata, zielona herbata. VII: I śniadanie: 247 kcal, koktajl (szklanka kefiru, jabłko, seler naciowy), kromka chleba razowego. II śniadanie: 181 kcal, 2 kromki chleba chrupkiego z twarożkiem, sałata, szklanka soku pomarańczowego. Obiad: 352 kcal, zupa-krem z brokułów z razowymi grzankami, szklanka soku wielowarzywnego. Podwieczorek: 61 kcal, grejpfrut, woda mineralna. Kolacja: 158 kcal, grzanka z szynką drobiową i pomidorem.

Dodaj swoją odpowiedź