potrzebuję krótki jadłospis na tydzień z wypisanymi kaloriami do każdego posiłku

potrzebuję krótki jadłospis na tydzień z wypisanymi kaloriami do każdego posiłku
Odpowiedź

no musisz dac naj :D Dzień 1: Śniadanie: -100g pumpernikla -5g masła roślinnego -50g szynki carskiej -50g sera pleśniowego -2 pomidory -herbata z cytryną II śniadanie: -50g chleba mulatka lub 2 bułki typu graham -5g margaryny -50g metki cebulowej -5dkg sera żółtego -kakao Obiad: I danie: -zupa pomidorowa II danie: -ziemniaki -halibut zasmażany w mące -oliwa (do pieczenia) -sałatka szwedzka -duszona kapusta -kompot z suszonych śliwek Podwieczorek: -krakersy z kawiorem -herbata z miodem -grapefruit Kolacja: -100g chleba -50g masła roślinnego -50g dżemu -100g sera -zielona herbata Dzień 2: Śniadanie: -100g chleba białego -5g margaryny -50g szynki -50g twarożku -3 plastry mozaiki drobiowej - pomidor -1/2 ogórka świeżego -herbata z cytryną II śniadanie: -2 bułki -5g masła -50g dżemu -50g sera żółtego -kakao Obiad: I danie: -zupa owocowa II danie: -racuchy -olej (do smażenia) -1-3g cukru pudru -kisiel pitny Podwieczorek: -10g czekolady białej -1/2 ananasa -czerwona herbata Kolacja: -100g pumpernikla -5g margaryny -10dkg szynki babuni -50g metki łososiowej -50g kiełbasy z dzika -herbata z miodem Dzień 3: Śniadanie: -3 bułki typu graham -7g masła roślinnego -50g szynki bawarskiej -kawior -50g salami z pieprzem -pomidor -herbata II śniadanie: -50g pumpernikla -3g margaryny -twarożek -herbata z cytryną Obiad: I danie: -rosół z kury II danie: -ziemniaki -kaczka nadziewana farszem grzybowym -oliwa z oliwek -surówka z marchwi -kompot z dzikiej róży Podwieczorek: -2 banany zapiekane w cieście -olej -mleko Kolacja: -100g pieczywa ciemnego -8g masła -50g sera żółtego -dżem -herbata z miodem Dzień 4: Śniadanie: -100g pieczywa jasnego -6g masła roślinnego -50g sera pleśniowego -50g salami -zielona herbata II śniadanie: -bułka -2 plastry szynki -mleko Obiad: I danie: -zupa jarzynowa II danie: -pizza z szynką i pieczarkami -coca cola Podwieczorek: -budyń czekoladowy -kawałek arbuza Kolacja: -bagietka -10g masła -50g szynki -50g sera -herbata Dzień 5: Śniadanie: -100g pumpernikla -6g margaryny -50g szynki tyrolskiej -50g pieczeni rzymskiej -100g twarożku -pomidor -świeży ogórek -herbata z cytryną II śniadanie: -bułki jasne -5g margaryny -50g pasztetu zapiekanego -60g sera żółtego -kakao Obiad: I danie: -zupa grochowa II danie: -ziemniaki -oliwa -duszona jagnięcina w sosie pieczeniowym -fasolka szparagowa -kompot Podwieczorek: -truskawki w śmietanie Kolacja: -100g pieczywa - 8g masła roślinnego -50g metki cebulowej -50g szynki -herbata z miodem Dzień 6: Śniadanie: -100g pieczywa ciemnego -7g masła -50g salcesonu -150g sałatki jarzynowej -herbata II śniadanie: -bułka typu graham -3g margaryny -50g sera żółtego -dżem -kakao Obiad: I danie: -zupa kalafiorowa II danie: -ziemniaki -kotlet z piersi kurczaka w zasmażce -oliwa -surówka z buraków -kompot Podwieczorek: -wafelek w czekoladzie -2 jabłka -herbata Kolacja: -jasne pieczywo -5g masła roślinnego -50g szynki -50g sera -50g metki łososiowej -herbata z miodem Dzień 7: Śniadanie: -ciemne pieczywo -9g margaryny -50g metki cebulowej -40g twarożku ze szczypiorkiem -pomidor -herbata z cytryną II śniadanie: -zupa mleczna z musli Obiad: -big mac™ -frytki -coca cola Podwieczorek: -czekolada -2 jabłka -kompot Kolacja: -100g ciemnego pieczywa -5g margaryny -50g sera żółtego -50g salami -herbata

I Dzień Śniadanie: Herbata ziołowa Sok warzywny Zupa mleczna sojowa z płatkami kukurydzianymi Pasta z serka tofu (serek gotujemy 15 min w marynacie) z przecierem pomidorowym Powidła bakaliowe do chleba Chleb bezglutenowy Kawa sojowa (1 łyżeczka mleka sojowego w proszku/szkl. i ½ torebki kawy sojowej/osobę) Obiad: Herbata ziołowa Zupa warzywna z kaszą bezglutenową Ziemniaki, ryba duszona z warzywami Buraczki z jabłkiem Herbata owocowa Kisiel z truskawkami Kolacja: Herbata ziołowa Sok warzywny Sałatka z ryżu, serka tofu i warzyw Pasta z marchwi i pietruszki z masłem orzechowym Chleb bezglutenowy Herbata miętowa II Dzień Śniadanie: Herbata ziołowa Sok warzywny Kasza jaglana z powidłami z bakalii Pasta z soczewicy i jarzyn Sałata zielona z pomidorami i rzodkiewką (sos vinaigrette) Chleb bezglutenowy Kawa sojowa Obiad: Herbata ziołowa Zupa pomidorowa z makaronem Ziemniaki z serkiem tofu i jarzynami Sałatka z kapusty kiszonej i marchwi Brokuły blanszowane Jabłko pieczone ze śliwką suszoną Herbata owocowa Kolacja: Herbata ziołowa Sok warzywny Kopytka ziemniaczane Sos chrzanowy Buraki gotowane z jabłkiem Chleb bezglutenowy Herbata miętowa III Dzień Śniadanie: Herbata ziołowa Sok warzywny Zupa mleczna sojowa z kaszą kukurydzianą Pasta z serka tofu z cebulką Sałatka z sałaty zielonej, pomidora i rzodkiewki Chleb bezglutenowy Kawa sojowa Obiad: Herbata ziołowa Zupa krem z selerem i ryżem Ziemniaki, ryba duszona w warzywach Surówka z kapusty kiszonej i marchwi Ćwikła z chrzanem Budyń sojowy Herbata owocowa Kolacja: Herbata ziołowa Sok buraczany Makaron bezglutenowy z sosem pomidorowym Pasta z selera, marchwi i pietruszki Chleb bezglutenowy Jabłko pieczone z rodzynkami Herbata miętowa IV Dzień Śniadanie: Herbata ziołowa Kasza jaglana z musem jabłkowym Pasta z soczewicy, jarzyn i pomidorów Pomidor, ogórek kiszony Chleb bezglutenowy Kawa sojowa Obiad: Herbata ziołowa Grochówka z chrupkami kukurydzianymi Gołąbki z sosem pomidorowym Marchew z selerem Jabłko pieczone ze śliwkami Herbata owocowa Kolacja: Herbata owocowa Sok warzywny Sałatka ziemniaczana Powidła z bakalii Chleb bezglutenowy Herbata miętowa V Dzień Śniadanie: Herbata ziołowa Sok warzywny Zupa mleczna sojowa z kaszą jaglaną Pasta z jarzyn z masłem orzechowym Zielona sałata z pomidorem i rzodkiewką Chleb bezglutenowy Kawa sojowa Obiad: Herbata ziołowa Zupa ogórkowa z ziemniakami Kasza gryczana z gulaszem z kostki sojowej Brokuły z wody Kapusta czerwona z rodzynkami Deser z musu jabłkowego Herbata owocowa Kolacja: Herbata ziołowa Sok warzywny Risotto z ryżu i jarzyn Sos pomidorowy Pasta z serka tofu z orzechami Chleb bezglutenowy Herbata miętowa VI Dzień Śniadanie: Herbata ziołowa Sok warzywny Kasza kukurydziana z nasionami słonecznika i dyni Serek tofu z orzechami i kukurydzą Krem z kalafiora z masłem migdałowym Chleb bezglutenowy Kawa sojowa Obiad: Herbata ziołowa Zupa z zielonego groszku z makaronem bezglutenowym Indyk duszony w jarzynach Ryż brązowy Kalafior z masłem orzechowym Sałatka z kiszonej kapusty, marchwi i jabłka Budyń sojowy Herbata owocowa Kolacja: Herbata ziołowa Sok warzywny Zapiekanka z ziemniaków, z cebulą, warzywami i serkiem tofu Sos pomidorowy Herbata miętowa VII Dzień Śniadanie: Herbata ziołowa Sok warzywny Ryż brązowy z powidłami z bakalii Pasta z marchwi, pietruszki z ogórkiem kiszonym Sałatka z sałaty zielonej, pomidora i rzodkiewki Chleb bezglutenowy Kawa sojowa Obiad: Herbata ziołowa Barszcz czerwony z ziemniakami Kasza gryczana z gulaszem z soczewicy Kalafior z wody Kisiel jabłkowy Herbata owocowa Kolacja: Herbata ziołowa Sok warzywny Makaron bezglutenowy z musem jabłkowym Pasta z serka tofu z przecierem pomidorowym Chleb bezglutenowy Herbata miętowa

Dodaj swoją odpowiedź