dumplings : 1 kilogram of potatoes cooked passed through machine 2 cups flour 4 tablespoons potato flour 2 eggs Method of preparation Potatoes (pre-peeled, boiled, przestudzone and passed through a clipper) Lecture on the stool and add (at no shedding), wheat flour and potato. The "hill" with flour and potatoes do a hole, which I dig both eggs. The whole kneaded his hands, until the dough will have a uniform consistency. We mark them aside and sprinkle stool (quite accurately) flour. Then cut a piece of dough rollers and form a country in the boxes. Boil in salted water for about 10 minutes. naj ?
Tu jest po polsku tak wrazie czego :) Do knedli idealne są węgierki, ale na nie jeszcze nie pora. Renglody trochę za duże, z innych odmian ciężko wyjmuje się pestki. Dziś śliwkowe polowanie zakończyłam sukcesem i na niedzielny obiad przygotuję właśnie knedle. Nie wiem wprawdzie co to za odmiana śliwek, ale są słodkie, okrągłe, nie za wielkie i pestki świetnie oddziela się od miąższu. Ciasto: 5 średnich ziemniaków (ok. 1/2 kg) 1 szklanka mąki 1 jajko śliwki cukier 3 łyżki masła śmietana Owoce myję i nacinam – tak, by pozbawić je pestek, a jednocześnie zachować ich kształt. Ziemniaki gotuję. Mąkę przesiewam i dodaję ciepłe jeszcze kartofle przeciśnięte uprzednio przez praskę. Można je zmielić w maszynce do mięsa lub dokładnie utłuc tłuczkiem – ważne, by nie zostały żadne grudy! Mieszam, dodaję jajko i wyrabiam ciasto – powinno być miękkie i „wolne”. Rozwałkowuję trochę grubiej niż na pierogi. Wykrawam kwadraty dostosowane do wielkości śliwek. Na każdym kwadracie układam owoc, w miejsce po pestce wsypuję pół łyżeczki cukru. Składam ze sobą przeciwległe rogi, sklejam krawędzie i jeszcze lekko kulam w dłoniach, by nadać im okrągły kształt. Wrzucam na dobrze osolony wrzątek (używam największego garnka jaki mam). Gdy knedle wypłyną, gotuję je jeszcze 3–4 minuty. Następnie delikatnie przekładam łyżką cedzakową do zimnej wody, po czym przecedzam. Układam w dużej misce i najczęściej polewam zezłoconym masłem, podaję z gęstą śmietaną. A teraz bedzie po angielsku:) For the dumplings are the perfect plums, but not yet time. Renglody little too large, with other varieties of hard stones removed. Today, Plum hunt ended successfully and prepare for Sunday dinner dumplings. Although I do not know what a variety of plums, but they are sweet, round, not too big, and stones well separated from the flesh. Dough: 5 medium potatoes (about 1 / 2 pounds) 1 cup flour 1 egg ? liwki sugar 3 spoons butter? Mietkow Yield myję as well scores? yes by dispossess them stone , and combine? not to set to do them shape. Spuds simmers. Mškę bolts as well premium muffin yet board contra? nięte in advance via the fourth estate. There is room to them milled on machines until fleshes or with full particulars pestle pounders? ważne by not have been żadne lump! Obfuscates , premium egg as well manufacturing dough? duty be limps as well? wolne? Rozwałkowuję something else thicken than to pie. Cut out squares adjustments until Wielbark? ones? liwek. To respective quarter disposal yield , in lieu of when stone wsypuję semi teaspoons cukru Filed with the SOBs opposite corners, gluing the edges and still slightly kulam in his hands to give them okršgły shape. I throw on a well-salted wrzštek (I use the biggest pot which I have). When wypłynš dumplings, cook it 3-4 minutes more. Then gently łyżkš cedzakowš translate into cold water, then strain. Composes in a large bowl and most commonly zezłoconym butter sauce, served with gests oemietanš. Masz powinno byc dobrze:)