Ma postać krystaliczną, rozpuszcza sie w wodzie. Jest najpopularniejszą przyprawą kuchenną. Spożywana w nadmiarze może być przyczyną poważnych schorzeń, m.in. nadciśnienia tętniczego.

Ma postać krystaliczną, rozpuszcza sie w wodzie. Jest najpopularniejszą przyprawą kuchenną. Spożywana w nadmiarze może być przyczyną poważnych schorzeń, m.in. nadciśnienia tętniczego.
Odpowiedź

Jest to sól.

sól

Jest to chlorek sodu NaCl.

Dodaj swoją odpowiedź
Chemia

ma postać krystaliczną,rozpuszcza się w wodzie.Jest najpopularniejszą przyprawą kuchenną.Spożywana w nadmiarze może być przyczyną poważnych schorzeń m.i.n. nadciśnienia tętniczego

ma postać krystaliczną,rozpuszcza się w wodzie.Jest najpopularniejszą przyprawą kuchenną.Spożywana w nadmiarze może być przyczyną poważnych schorzeń m.i.n. nadciśnienia tętniczego...