cyna - stały,srebrzysto-szary,bezwonna,nie rozpuszcza się w wodzie. ocet- ciekły,bezbarwny,ostry "kwaśny",rozpuszcza się w wodzie lekko kwaśny mąka(skrobia)ziemniaczana - stały,biała,bezwonna,nierozpuszcza się w wodzie,jest śliska w dotyku proszek do pieczenia - stały,biała,bezwonny,--- olej-ciekły,jasno-żółty,bezwonny-oleisty,nie rozpuszcza się w wodzie. Myślę,że pomogłem. Na pewno to zadanie jest dobrze,bo robiliśmy to z panem.
Nazwa substancji cyna ocet mąka ziemniaczana proszek do pieczenia olej do każdego napisać stan skupienia(w temp. pokojowej) barwa zapach inne cechy charakterystyczne
Nazwa substancji cyna ocet mąka ziemniaczana proszek do pieczenia olej do każdego napisać stan skupienia(w temp. pokojowej) barwa zapach inne cechy charakterystyczne...
Nazwa Substancji: 1. cyna 2. ocet 3. mąka ziemniaczana 4. proszek do pieczenia 5. olej Podaj : Stan skupienia, barwa, zapach, inne cechy charakterystyczne.. Proszsz.. nic nie kumam ;(
Nazwa Substancji: 1. cyna 2. ocet 3. mąka ziemniaczana 4. proszek do pieczenia 5. olej Podaj : Stan skupienia, barwa, zapach, inne cechy charakterystyczne.. Proszsz.. nic nie kumam ;(...