clodziarka budowa - chlodziarka sklada sie z czterech podstawowych elementów. Wewnątrz przestrzeni chłodzonej znajduje się wymiennik ten pobiera ciepło od produktów spożywczych znajdujących się wewnątrz tej przestrzeni. Celem pracy chłodziarki jest obniżenie temperatury produktów spożywczych znajdujących się w jej wnętrzu lub zamrożenie tych, które znajdują się w zamrażalniku. + mozna przechowywac produkty nietrwale - chlodziarka musi być wyizolowana termicznie. Ciepło z zewnątrz nie może się dostać do wnętrza lodówki. kuchenki mikrofalowej budowa - zbudowana jest z magnetronu, ktory wytwarza fale magnetyczne. + szybsze od tradycyjnego rozmrażanie + skrócenie czasu przygotowywania potraw - nie można uzyskać efektu chrupiącej skórki - nie wolno używać naczyń metalowych miksera kuchennego budowa - Urządzenie jest napędzane silnikiem komutatorowym o mocy zazwyczaj od 250 do 500 watów. Na osi wirnika są umieszczone kółka zębate napędzające mieszaki. + wysoka skuteczność pracy + przenosny - głośność - pobor energii parowaru budowa - sklada sie z pojemnikow, podstawy czy pokrywy , parowar może być wyposażony w różne elementy dodatkowe + zdrowe gotowanie na parze + nie zajmuje zbyt dużej powierzchni + beztłuszczowe gotowanie - dość długi czas gotowania - woda potrafi się wygotować sokowirówki budowa - z wytrzymałego tworzywa, solidne ostrze, duże pojemniki na sok i odpady + szybko wyciskaja duże ilości soku - Sokowirówki nie nadają się do wyciskania soku z owoców jagodowych - konsystencja jak i również smak otrzymanego soku są dużo gorsze niż soku wyciśnięty za pomocą wyciskarki
Napisz ogólną budowę, zalety i wady: - chłodziarki - kuchenki mikrofalowej - miksera kuchennego - parowaru - sokowirówki
Odpowiedź
Dodaj swoją odpowiedź