Mam napisac relacje na żywo z pieczenia chleba

Mam napisac relacje na żywo z pieczenia chleba
Odpowiedź

Szanowni Państwo! Właśnie znajdujemy się w piekarni, gdzie od roku 1965 wypieka się tradycyjnie chleb i pyszne bułeczki. Teraz piekarnia uznawana jest za najlepszą w tej okolicy. Postanowiliśmy to sprawdzić. W tej chwili pieczenie zaczyna się od naszykowania produktów, czyli od: mąki pszenno-razowej , drożdży , cukru, soli i wody. Mąkę przesiewa się do misy i zostawia w ciepłym miejscu. Drożdże rozciera się i miesza z letnią wodą, dodając odrobinę cukru i mąki. Gdy rozczyn urośnie dodaje się go do mąki. Dodaje się też sól i wyrabia się wszystko na niezbyt gęste ciasto. Wkrótce ciasto urośnie. Teraz czas na formowanie chleba i bułek. Wszystko piecze się w dużych piecach na złocisty kolor. Możecie mi Państwo wierzyć, że wypieki faktycznie są przepyszne i godne polecenia.

Dodaj swoją odpowiedź