Napisz jakie są zasoby higieny żywienia i żywności proszę na czwartek ..   ;****** (2.12.2010;**) z góry dziękujeęęęęęę;*********

Napisz jakie są zasoby higieny żywienia i żywności proszę na czwartek ..   ;****** (2.12.2010;**) z góry dziękujeęęęęęę;*********
Odpowiedź

Zasady higieny żywności: - spożywanie produktów zważając najpierw na datę ważności, - mycie pod bieżącą wodą warzywa i owoce przed spożyciem, -trzymanie w lodówce produktówy, które tego wymagają, Zasady higieny żywienia: - zawsze myć ręce przed spożyciem posiłku, -przed zjedzeniem produktu, zawsze patrzymy na datę ważności danego produktu, -nie spożywamy jedzenia, które jest zepsute 'tylko' na wierzchu a jemy to co jest pod tym 'zepsutym' gdyż jeżeli na przyklad dżem jest zepsuty na wierzchu to pod spodem mimo, iż tego nie widac również jest zepsuty, -nie jemy przeterminowanych rzeczy, -pijemy soki do 24 godzin po otwarciu           Myślę, że pomoglam i liczę na naj:)  

Dodaj swoją odpowiedź