Przygotowanie: Surowe ziemniaki należy ugotować w osolonej wodzie na słabym ogniu, nastepnie odlac wode a ziemnaiki zostawic jeszcze w garnku dla odparowania.Potem obrac i mamy ziemniaki w mundurkach. 2.Ugotowane ziemniaki zetrzec, lub zmielic maszynka do mielenia miesa, lub drobno pokroic, dodac make, sol i jajka aby przygotowac ciasto na knedle. 3.Teraz drylujemy sliwki i do kazdej wkladamy kostke cukru 4.Na kazda sliwke doajemy ciasto i formujemy kulke ( knedel) ze sliwka w srodku 5.Roztapiamy maslo i troche je przyrumieniamy 6.Knedle wkladamy do garnka z gotujaca sie osolona woda, gorujemy na wolnym ogniu od 5 do 8 minut. 7.Gotowe wyjmujemy i zostawiamy do osuszenia, polewamy zarumianinym maslem i posypujemy cukrem i cynamonem. 8.tak podajemy na stol
Proszę o przetłumaczenie przepisu kulinarnego. Tekst z książki :deutsch in kuche restaurant Max Hueber Verlag. Dzięki temu tekstu, zależy moja ocena na semestr. Proszę o szybka pomoc.
Zadanie jest w załączniku.
Odpowiedź
Dodaj swoją odpowiedź