Godzina: 6:30 Śniadanie I: Owsianka - mleko + płatki owsiane 2 kromki ciemnego pieczywa masło 2 plasterki chudej szynki musztarda lub keczup ogórek kiszony herbata z cytryną Godzina: 10:30 Śniadanie II: 2 kromki ciemnego pieczywa masło biały ser, plasterek chudej szynki sałata jabłko Godzina: 14:00 Obiad: zupa ogórkowa kotlet schabowy kasza gryczana surówka z buraczków kompot Godzina: 16:00 Podwieczorek: budyń waniliowy z sokiem malinowym Godzina: 19:00 Kolacja: 2 kromki ciemnego pieczywa masło ser biały z rzodkiewką i szczypiorkiem dżem wiśniowy herbata z cytryną
Piuerwsze śniadanie: sok pomarańczowy herbata z jedną łyżeczką cukru ( nie więcej) trzy kromki pieczywa żytniego masło wędlina (do 4 plasterków) pomidor Drugie śniadanie: sok wieloowocowy owoc (np. jabłko) drożdżówka Obiad: surówka ziemniaki zupa jarzynowa pieczeń duszona Podwieczorek: sernik Kompot z agrestu Kolacja: naleśniki herbata z łużeczką cukru sałatka z warzyw 2 kromki chleba przenno- zytniego wędlina masło