3/24 szew - czołowo skroniowa, skroniowa klinowa staw - udowa piszczelowa , ramieniowa łokciowa chrząstkozrost - żebro mostek 1/ 28 na żółto - E , A , D3 , K regulują procesy w komórkach i budują enzymy 2/28 polecane produkty: pomidory i marchew argument : nie zwiększają cholesterolu i są źródłem witaminy A 6/29 Antybiotyk zabija wszystkie bakterie zarówno pożyteczne jak i te szkodliwe. Pożyteczne bakterie wytwarzają witaminy B12 i K więc ich niedobór jest szkodliwy dla organizmu. 2/30 cukrów , białka , białek , tłuszczów , cukrów , trawienie , aminokwasów , witamin , glicerolu , kwasów tłuszczowych , jelicie grubym 1/34 białka , tłuszcze , sole mineralne 2/34 ser feta oliwa ogórki pomidory papryka oliwki ogórki pomidory oliwki ser feta ser feta 3/34 błonnik pokarmowy aminokwas jod witamina C żelazo 4/35 d 6/35 jama ustna - wstępne trawienie cukrów żołądek - wstępne trawienie białek dwunastnica - uchodzą tu .... jelito grube - wchłanianie wody ... napisałam to co mam , mam nadzieje że pomogłam ;]
Cw.3/24 n.p.p. Puls Zycia 2 : Podane połączenia .... cw 1 i 2 / 28 n.p.p. Puls zycia 2 : zamaluj ... i przeczytaj tekst .... cw. 6 /29 witaminy K i B12.... i jeszcze cała strona 30 ,32 ,33, 34 i 35
Odpowiedź
Dodaj swoją odpowiedź