Wymyśl fantastyczny sposób na rosół

Wymyśl fantastyczny sposób na rosół
Odpowiedź

Mięso na rosół należy wkładać do zimnej wody. Im dłużej gotujesz rosół na wolnym ogniu, tym bardzie esencjonalny ma smak. Jeżeli dodatkowo chcesz poprawić zarówno smak, jak i kolor rosołu dodaj do niego przysmażoną połówkę cebuli.  Ten sam efekt uzyskasz wrzucająć do rosołu kawałek suchego żółtego sera. Należy gotować rosół bez przykrywania garnka! :)

Do zrobienia rosołu potrzebujemy mięso rosołowe, np. dwa skrzydełka kurczaka lub udko, które dokłądnie płuczemy. Mięso zalewamy 2 litrami wody i gotujemy. Gdy się zagotuje, zmniejszamy moc palnika do minimalnej. Zdejmujemy z powierzchni szumowiny i gotujemy jeszcze przez kilkanaście minut na niewielkiej mocy (od tego zależy klarowność rosołu), po czym dodajemy dokładnie umyte i 2-3 marchewki i 2 pietruszki. Dodajmey soli, pieprzu i wegety i gotujemy na niewielkiej mocy aą warzywa i mięso będą miękkie. Dodajemy zarumienioną wcześniej cebulę. Gdy tylko warzywa lub mięso zmiekną (ok. 1h), wyjmujemy je z garnka. Na koniec doprawiamy. Podajemy najlepiej z makaronem (nitki) posypując posiekaną natką pietruszki. to jest prawdziwy ale możesz tam gdzie miejsca są pogrubione możesz pozmieniać skladniki powodzenia !!

Dodaj swoją odpowiedź