kilka sposobów ochrony produktów spozywczych przed działaniem bakterii..;)   Jest to zad.57/30 z ćwiczen Biologia dla gim. wyd.ZAK.. kl.I;)   Proszę o pomoc ! PILNE!;P

kilka sposobów ochrony produktów spozywczych przed działaniem bakterii..;)   Jest to zad.57/30 z ćwiczen Biologia dla gim. wyd.ZAK.. kl.I;)   Proszę o pomoc ! PILNE!;P
Odpowiedź

sposoby ochrony produktów spożywczych przed bakteriami: Solenie , Zamrażanie(trzymaniue w niskiej temp.  

-obróbka termiczna(smażenie, gotowanie itp.) - zasuszanie(owoce) - solenie, kiszenie (ogórki) - mrożenie żywności - dodawanie konserwantów - słodzenie cukrem - liofilizacja (pozbawianie produktów wody) - zakwaszanie - dodawanie alkoholu - zabija on bakterie - wędzenie

Dodaj swoją odpowiedź