W jakich stanach skupienia występuje  w przyrodzie

W jakich stanach skupienia występuje  w przyrodzie
Odpowiedź

Woda występuje w trzech stanach skupienia 1.stałym-lód 2.ciekłym-woda 3.gazowym-para:)***

Niewiem co w jakich stanach, ale są stany: -ciekły -gazowy -stały

Dodaj swoją odpowiedź
Chemia

W jakich stanach skupienia występuje woda w jej przemianach zachodzących w przyrodzie: a) zamarzaniu b) skraplaniu c) topnieniu d)sublimacji e)resublimacji f ) parowaniu ?;)

W jakich stanach skupienia występuje woda w jej przemianach zachodzących w przyrodzie: a) zamarzaniu b) skraplaniu c) topnieniu d)sublimacji e)resublimacji f ) parowaniu ?;)...

Biologia

1.Jakie substancje są szkodliwe dla zdrowia człowieka i dlaczego?         2.W jakich stanach skupienia występuje woda w przyrodzie podaj przykłady

1.Jakie substancje są szkodliwe dla zdrowia człowieka i dlaczego?         2.W jakich stanach skupienia występuje woda w przyrodzie podaj przykłady...

Chemia

Napisz notatkę według punktów 1  Gdzie występuje woda w przyrodzie ? 2. Dlaczego ryby mogą żyć pod lodem ? 3.  W jakich stanach skupienia występuje woda ? 4. Ile wody zawiera ciało człowieka ? 5. Dlaczego wodę należy oszczędzać ?

Napisz notatkę według punktów 1  Gdzie występuje woda w przyrodzie ? 2. Dlaczego ryby mogą żyć pod lodem ? 3.  W jakich stanach skupienia występuje woda ? 4. Ile wody zawiera ciało człowieka ? 5. Dlaczego wodę należy oszczędzać ?...

Chemia

Napisz notatkę według punktów 1  Gdzie występuje woda w przyrodzie ? 2. Dlaczego ryby mogą żyć pod lodem ? 3.  W jakich stanach skupienia występuje woda ? 4. Ile wody zawiera ciało człowieka ? 5. Dlaczego wodę należy oszczędzać ?  

Napisz notatkę według punktów 1  Gdzie występuje woda w przyrodzie ? 2. Dlaczego ryby mogą żyć pod lodem ? 3.  W jakich stanach skupienia występuje woda ? 4. Ile wody zawiera ciało człowieka ? 5. Dlaczego wodę należy oszczędzać ?  ...

Biologia

Składniki odżywcze i ich znaczenie w żywieniu.

Składniki odżywcze i ich znaczenie w żywieniu



Składniki odżywcze są to związki występujące w produktach spożywczych zarówno pochodzenia roślinnego jak i zwierzęcego, które po spożyciu ulegają strawieniu i przyswoj...