Pieczarka jest to grzyb należący do rodziny pieczarkowatych.Pieczarki możemy spotkać przeważnie na łąkach i polach. Można je chodować również "w domu". Pieczarki nie są grzybem trującym. Często dodaje się je do potraw kulinarnych. Pozdrawiam :)
pieczarka- rodz Agaricus, to saprofit, który wytwarza owocniki z miękkimi kapeluszami(mięsistymi). Kapelusze są o suchej powierzchni i blaszkowej obłocznicy wytwarzającej zarodniki. U młodych pieczarek blaszki są koloru różowego ,a u dojrzałych brązowe. na trzonie jak u wielu rodzajów grzybów znajduje się przyrośnięty pierścień.zarodniki pieczarki są gładkie,brązowe zz owalnym dziobkiem.wysyp ciemnobrązowy. pieczarka to grzyb smaczny i aromatyczny.
Biznes plan - restauracja
MISJA:
?Pragniemy zaspokoić każde kulinarne życzenie klientów, dzięki naszej bogatej ofercie niedrogich i wyśmienitych dań?
OPIS DZIAŁALNOŚCI:
1. Pełna nazwa przedsiębiorstwa: Restauracja ?Pod Murami?
2. Adres: 77 - 131 Ma...