Wyjaśnij następujące pojęcia :namoczenie,pranie  właściwe,gotowanie, płukanie, krochmalenie,suszenie (Tematem była konserwacja odzieży) ;)  

Wyjaśnij następujące pojęcia :namoczenie,pranie  właściwe,gotowanie, płukanie, krochmalenie,suszenie (Tematem była konserwacja odzieży) ;)  
Odpowiedź

namaczanie-nasiąkanie cieczą ciała stałego pranie właściwe-występuje zaraz po  krótkim praniu wstępnym i trwa dłużej w zależności od  gatunku i rodzaju odzieży jaką pierzemy. gotowanie – jeden z procesów obróbki termicznej stosowanych w gastronomii płukanie- inaczej wierzchowe oczyszczanie krochmalenie- płukanie specjalnym płynem ze skrobi wykorzystywany jest w przemyśle spożywczym, włókienniczym, papierniczym, kosmetycznym, farmaceutycznym, jak i w gospodarstwie domowym suszenie- doprowadzanie do suchości ciała stałego poprzez jego osuszanie

Dodaj swoją odpowiedź
Elektrotechnika

Wyjaśnij następujące pojęcia :namoczenie,pranie  właściwe,gotowanie, płukanie, krochmalenie,suszenie (Tematem była konserwacja odzieży) ;)  

Wyjaśnij następujące pojęcia :namoczenie,pranie  właściwe,gotowanie, płukanie, krochmalenie,suszenie (Tematem była konserwacja odzieży) ;)  ...